Povolenie a cipovanie je dolezite. Zalezi od zvierata, ale ked zakon hovori ze ich musis cipovat a registorvat tak ich musis cipovat a registrovat. Nezalezi na tom ci chces mat jedneho alebo desiatich.
to Ajcilop No prave,ked ich chceš legalne potom predavat,musiš ich mat riadne registrovanych,lebo napr. ja by som už bez papierov zviera nekupil,ale to je len priklad
Iguana iguana,
Nikto nie je dokonalý,aj hovno má svoje muchy...
johny31 napísal: to Ajcilop No prave,ked ich chceš legalne potom predavat,musiš ich mat riadne registrovanych,lebo napr. ja by som už bez papierov zviera nekupil,ale to je len priklad
HOVADINA !!! Registrovane musis mat dane zviera vdzy, tak kaze zakon !!! Zvierata z II sa potom mozu predavat spokojne dalej, u zvierat z I je este nutne ziadat o vynimku zo zakazu obchodnej cinnosti (ci nejak tak) a tu bez legalneho povodu a registracie nedostanes ani nahodou.
Asi to bolo zle pochopene ja som myslel II zvierata ,zakon je zakon,tam sa musiš toho držat,ale to čo som hore napisal tak mi to vysvetlovala ohladom mojich leguanov,teda aby som mohol predavat dalej II zvierata,musim ich mat riadne zaregistrovanych,ale mne preukazy o pôvode nevystavili,a k tym mladym mi už potom vydaju preukazy o pôvode-tzn.,že ich môžem legalne predavat dalej ale musim na urad hlasit každy odchov a každe jedno mlade prejde celym cyklom registracie,tak mi to bolo vysvetlene od uradničky na užp,o Cites I zvieratach,tam plati to,čo si pisal,to som nikdy neriešil,maju svojsky postup,to som už kdesi pisal ozaj a preto aby mi mohli potom vydat pop,preto si musim dat očipovat moje legoše,myslim tieto čo mam,nie mlade
Iguana iguana,
Nikto nie je dokonalý,aj hovno má svoje muchy...
skus www.ifauna.cz - na ifauna.sk pochybujem.... V BA zrejme varany nebudu vobec... Videl som ich len 2x v Prahe... Skor zozenes na nete, alebo v zahranici...