no ja si akurat idem kupi varanus exanthematicus su to nadherne tvori ale este nemam skusenosti z velkymi jastermi je to tazke?? ked ho prinesem bude mat asi takych 35cm ked ho budem mat tak dam aj nejake foto D D
Najprv si o nich riadne nastuduj a potom kupuj, exanthematicusy co som videl ja su pomerne akcne tvory, aby si neskoncil bez prstov. V dospelosti ide rozhodne o nebezpecne zvierata a uprimne, to ako sa vyjadrujes ma naplna pocitom ze na to este asi nie si dost "velky".
ajcilop:vzhľadom k tvojmu veku asi nebudeš mat vybavené evidenčné číslo z OUžP ?
Neviem ako je to u varanov teraz z registráciou,ale musíš viest evidenciu na druhovej karte .
Tak že s kupov varana radšej ešte počkaj
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
Preukaz ? ved ten vydáva OUžP a na V.acanthurus sa nevztahuje registrácia,lebo je v CITES B II . Iné by to bolo napr. pri V.bengalensis ktory je v CITES A I .
Tak že stačí kupno-predajná zmluva a vypísaná druhová karta .
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
Vramci kupnopredajnej zmluvy ked je vypisany chovatel od ktoreho mlada je, tak sa to rata ako dokad o povode zvierata, takze je to 2 v 1. Aspon tak som to pochopila. Aj ja mam k varanovi iba jeden papier, ale hento nam odpisali zo zivotneho.
Ibex napísal: Vramci kupnopredajnej zmluvy ked je vypisany chovatel od ktoreho mlada je, tak sa to rata ako dokad o povode zvierata, takze je to 2 v 1. Aspon tak som to pochopila. Aj ja mam k varanovi iba jeden papier, ale hento nam odpisali zo zivotneho.
Nie,nerata,mne to totiž neuznali,lebo oni nemaju povinnost skumat predchadzajuceho majitela,beru to ako fakt,to čo je tam napisane a preukaz o pôvode mi nevydali,jedine,keby ho mal predchadzajuci majitel,a ten ti je povinny ho odovzdat s kupnopredajnou zmluvou a on si na druhovej karte musi zaznačit komu dane zviera predal.takto to vysvetlili mne.
Iguana iguana,
Nikto nie je dokonalý,aj hovno má svoje muchy...
petersveter napísal: ajcilop:vzhľadom k tvojmu veku asi nebudeš mat vybavené evidenčné číslo z OUžP ?
Neviem ako je to u varanov teraz z registráciou,ale musíš viest evidenciu na druhovej karte .
Tak že s kupov varana radšej ešte počkaj
ok ale ja sa predsa skusim pospytovat a ja som cital na jedej stranke ze na to neni az take dolezite povolenie ani cipovanie ak ich nechcem mnozit je to prawda??