× Všetko čo sa týka Agamy bradatej

Problém s Agamou bradatou

pred 9 rokmi 8 mesiacmi - pred 9 rokmi 8 mesiacmi #98976 od anchietae
Odpoveď od anchietae na tému Problém s Agamou bradatou
YokoOno:

Moju mudrost netrusim z rukava, ale preto ze mam kopec rokov skusenosti s agamami a chameleonmi a to ako i s drzanim tak i chovom. Za ten cas, clovek naberie rutinu a skusenosti, pochodi dost roznych kompetemntnych zverolekarov (co o polovici ludi tu tvrdit nemozno) a nastuduje si spravanie plazov a reakcie na rozne liecebne metody. Ked si tu vo fore precitam sem tak nejaky "rady" od chovatelov, tak sa mi niekedy az zaludok prevracia.

Zaujalo ma niekolko bodov a nedalo mi to nezareagovat:

1. Ten "kopec rokov skusenosti" s agamami a chameleonmi, "drzanim" a chovom. ( ake druhy chameleonov, agam chovas, mnozis?)

2. Dost "zvelorekarov", nastudovane spravanie a reakcie plazov na liecebne metody ( veterinarov na Slovensku, ktory su odbornici na liecbu plazov, asi na ruke spocitas, tak pojem dost je asi zly tvoj usudok k ich odbornosti, znalosti a castej improvizacii pri liecbe plazoch ( skusime a uvidime, preto vacsina tam ani radsej nezavita ).
Zakladne "preliecenie" zvlada mnoho chovatelov, tak isto davkovanie.

3. Ono rady skusenych chovatelov z praxe, casto predbehnu tych tvojich zvelorekarov.
Urcite suhlasim ze tu ich asi nenajdes a ak zriedka.

Celkovo tvoj prispevok vravi o vsetkom..

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 9 rokmi 8 mesiacmi - pred 9 rokmi 8 mesiacmi #98977 od YokoOno
Odpoveď od YokoOno na tému Problém s Agamou bradatou
@nerd
jup. OK. pripustam, ta moja veta je dvojzmyselna :smile:

Ak mas skusenosti, tak ich skus dat sem v podobe, ktora nepripusta pochybnosti a hadanie, ci si to myslel inak, nez si to napisal... Dovod? Prave preto, ze rady citaju ludia, ktori nemusia presne pochopit co si ty predstavujes pod danym pojmom... Vid pises o lesnej pode a myslis mach (pre mna podstatny rozdiel)...

yup...na to som tiez myslel. ale tak som dufal, ze ak niekto uz nieco chova, tak ma aspon zakladne poznatky o chove tych zvierat, cim je prebytocne to i pre neho, skuseneho, to vysvetlovat az o podrobneho detailu.

skusenosti a chov:

Pogona henrylawsoni
Pogona vitticeps
Uromastyx benti
Triceros jacksonii jacksonii
Chamaeleo calyptratus
Furcifer pardalis

pred 9 rokmi 8 mesiacmi - pred 9 rokmi 8 mesiacmi #98990 od Michel
Odpoveď od Michel na tému Problém s Agamou bradatou
tak mam dobru a zlu spravu...agamka vyzera byt v poriadku niejako ozila dokonca aj papa zadok ma v poriadku a ta zla sprava... zomrela mi agamka(11 dnova) ktora normalne papala mala uvb ohrev pila mix vitaminov a mineralov dostala trikrat za tyzden a pol...nie v prehnanom mnozstve cca 5-7 obalenych mikro svabov podmienky ako u ostatnych ale co je divne nebola ani malatna ani nic nenasvecovalo uhynu =( za tie 4 hodiny co som nebol doma proste z nicoho nic zomrela este stale rozmyslam ci som nieco nespravil zle ale nejde mi to dohlavi...moze ju zabit to ze ma ohrev zospodu?

jedine co ma napada ze sa utopila v miske s vodou menej vyrazne agamky chovam spolu asi ju zatlacili do vody aj ked je tam asi 3 milimetrova hladina... ked som jej jemne stlacil hlavicku z nosnych dierok jej vysla voda =(

pred 9 rokmi 8 mesiacmi #98992 od Nerd
Odpoveď od Nerd na tému Problém s Agamou bradatou
Tazko povedat - v podstate jediny sposob ako vylucit utopenie a hladat inu pricinu je pitva... Nevidim dovod preco menej prosperujuce zvierata chovat spolu - akurat sa navzajom stresuju a konkuruju si...

Ľudská blbosť a vesmír sú nekonečné... Aj keď s tým vesmírom si nie som úplne istý...
A.Einstein

pred 9 rokmi 8 mesiacmi #98993 od Michel
otvoril som jej brusko a nesla ani krv skor voda zmiesana s krvou brusko uplne zaliate vodou...
ma mi niekedy buduci tyzden prist dalsi box aby mohli byt jednotlivo mam to spravene tak ze 200x30x25x20 odeleny su prepaskami ktore sa v pripade potreby daju vybrat a zvacsit tak pristor... bohuzial uz mam vsetky obsadene cakam na dalsi metrovi kus...ono bol by som uz davno pripraveny ale necakal som ze sa mi zacnu liahnut agamky po 44 dni trosku ma to prekvapilo cakal som 60+ teplotu mali 28-29 100% vlhkost ...

pred 9 rokmi 8 mesiacmi - pred 9 rokmi 8 mesiacmi #98995 od Nerd
Odpoveď od Nerd na tému Problém s Agamou bradatou

Michel napísal: otvoril som jej brusko a nesla ani krv skor voda zmiesana s krvou brusko uplne zaliate vodou...

WTF??? Utopis sa tak, ze sa ti voda dostane do pluc - nie do brucha... Predpokladam, ze "bruskom" si myslel dutinu brusnu - ak bola uz par hodin mrtva, tak je tam "tekutina" vzdy... Navyse nemam tucha ci vobec mas potrebne vybavenie... No a pitva v domacich podmienkach + ak nemas odborne vedomosti... Nabuduce ju prosim ta nerob, a bez s nou rovno k vetovi, pripadne daj zviera do chaldnicky a bez co najskor.

Co sa tyka pripravenosti na prcky - nemas druh o ktorom by neboli info... Takze to su len take vyhovorky...

BTW: 100% vlhkost je voda... Takze mi z toho vyplyva, ze bud mas na piiiiiiiip vlhkomer, alebo si vajcia miesto inkubacie varil v hrnci s vodou, ktory bol na sporaku, nastavenom na 29°C... Zacinam sa divit, ze sa ti vobec daco vyliahlo a o kvalite mladat si prestavam robit iluziu...

Ľudská blbosť a vesmír sú nekonečné... Aj keď s tým vesmírom si nie som úplne istý...
A.Einstein

pred 9 rokmi 8 mesiacmi #98996 od Michel
100% vlhkot bolo obrazne proste vodny inkubator...
pridem unas v PN k vetosovi a prve co robi si odfoti agamu lebo ju vidi prvy krat v zivote...

docital som sa ze inkubacia trva 60-90 dni... skusenosti som mal okolo 75 dna...ale 44 ma zaskocilo nepripraveneho...
chcel som to riesit az ked to bude aktualne ... a ked to bolo aktualne bolo uz neskoro(vyroba boxov+uvb)...ale poucil som sa...

pred 9 rokmi 8 mesiacmi #99001 od anchietae
Stava sa, tes sa z ostatnych a zo sklamania sa akurat poucis. By si sa divil ako teraristi a to s velkym "T" obcas odpravia svoj odchov ! Hlavne ked toho maju vela, obcas nieco utecie..a to aj zvierata radovo za stovky eur. Stava sa.

pred 9 rokmi 8 mesiacmi #99004 od Michel
toto bolo tiez za 100 cca ale hlavne asi jediny samcek ktoreho som si chcel nechat =( co uz ...

pred 9 rokmi 8 mesiacmi #99005 od anchietae
Pisal som za stovky eur, nie za sto..to je velky rozdiel, aj ked ide o zviera.
Kto dnez da za pogonu 100eur?Asi nikto. Skor sa klasicke rozdavaju a farebnymi je trh zaplaveny.

Moderátori: johny31
Čas vytvorenia stránky: 0.374 sekúnd
Funguje na Kunena fórum