× Všetko čo sa týka Agamy bradatej

Problém s Agamou bradatou

pred 11 rokmi 3 mesiacmi #91368 od deha
Odpoveď od deha na tému Re: Agama poradte surne!!!!
A predajca mi povedal ze ma 4 tyzdne a ze papala 1cm cvrcky a tie cervy,cinsku kapustu

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 11 rokmi 3 mesiacmi - pred 11 rokmi 3 mesiacmi #91369 od miro293
Odpoveď od miro293 na tému Re: Agama poradte surne!!!!
Čiastočne ti to už napísal danio.
Takže aká je veľká? Otázka je smerovaná na veľkosť v cm...
Mesačná pogona by mala mať dajme tomu aspoň 16cm aj s chvostom. tá tvoja vyzerá tak na 10. Červy sú absolútne nevhodné, 1 cvrček nestačí, spotreba by mala byť asi tak 4-5 kusov.

Podľa mňa ťa niekto oklamal. V pohode sa totiž môže jednať o nerozkrmené, slabé alebo choré mláďa.

www.terafarm.eu
Chelodina longicollis, Blaptica dubia, Blaberus boliviensis, Shelfordella tartara, Gromphadorhina portentosa

pred 11 rokmi 3 mesiacmi #91370 od deha
A co mam ako teraz robit?vsak preto som sa ozvala lebo viem kolko ma zozrat a nechce iba po trosicke.Ked jej toho cvrcka rozpolim lebo celeho ziveho sa boji,tak tu polku zje.ale dalej nic aj vodu si da.ak je nerozkrmena ako na to?ci mam ist veterinarovi?a prosim co mam spravit s tym osvetlenim?

pred 11 rokmi 3 mesiacmi #91371 od deha
Ma 12 cm

pred 11 rokmi 3 mesiacmi #91373 od miro293
Ak má 12cm, mesiac nemá, jedine, že by bola zanedbávaná alebo prirodzene oslabená. Pogony sa liahnu 10cm veľké, týždenne narastú v pohode aj 2cm. Podľa veľkosti by som jej vek tipol maximálne na 10-14 dní. Nechápem, ako ju niekto mohol predávať a ako si ju mohla kúpiť...

Čo sa týka podmienok, skoro všetko je zle.
Nádrž jej nateraz veľkosťou postačuje, to je asi jediná vec, ktorá nie je zle... Samozrejme je terárium lepšie, ako akvárium, ale osobne som mal v takom odchovy a bolo to celkom v poriadku. Keďže nebolo zhora zakryté, nemalo sa ako prehriať a aj výmena vzduchu bola dobrá. Bolo to ale iba dočasné riešenie a neobhajujem tým chyby ostatných ani tie svoje.

Suchý piesok nedrží taký tvar, u nej je podľa všetkého vlhký až mokrý. Vymeniť alebo veľmi rýchlo (to znamená okamžite) vysušiť. Pogona je púštne až polopúštne zviera...

Ak má vodu v tej nádobe naľavo, tak si predstav, že si niekde a je tam 5 metrov vysoký sud, v ktorom je voda. Smola na tom je len tá, že o tom nemáš ako vedieť a ani sa k nej nemáš ako dostať... Ona je na tom podobne. Takže vymeniť a dať misku vysokú maximálne 2cm, hĺbka vody 1-1,5cm. Hoci aj takú spod kvetináča. Kľudne pogonu po vyhriatí daj do tej vody, ak je dehydrovaná, na čo vyzerá, tak sa rovno napije. Samozrejme pod dohľadom, mohla by sa pri jej oslabení utopiť.

Ten konár vyhoď, miesto neho na suchý uhladený piesok daj výhrevný kameň. Stačí 6W, nad neho UVB, ostatné vyhoď. Tie žiarovky nemajú ako vyhriať samotné zviera, ak ide zospodu chlad a vlhko. Už to, že je hore môže byť známka aj toho, že jej substrát nevyhovuje.

Potrava: Múčne červy sú samozrejme zase zle, ak sa bojí cvrčka, dávaj šváby. Zelené teraz veľmi prijímať nebude, ale je dobré, že ho má v ponuke. Oveľa radšej, ako čínsku kapustu však majú rukolu, prípadne uhorku.
To, či bude mať nové terárko je treťoradé. Pri doterajšej starostlivosti sa ho nedožije...

Všetky tieto informácie si mohla nájsť tuto na fóre alebo odpozorovať z fotiek všade na nete. Stačilo chcieť a používať to medzi ušami ešte predtým, ako si kúpiš zviera. Bolo to od teba nezodpovedné a možno to tú agamu bude stáť život...

www.terafarm.eu
Chelodina longicollis, Blaptica dubia, Blaberus boliviensis, Shelfordella tartara, Gromphadorhina portentosa

pred 11 rokmi 1 mesiacom #92298 od Lusinka010
Ahojte :) práve som sa sem prihlásila takže dúfam že tu píšem správne a môžem písať sem ... potrebujem poradiť ohaľom ročného samca agamy bradatej. Chovám párik a už sa asi 2 mesiace pária. Pred týždňom som u samca spozorovala zčernanie konca chvosta. Asi 2,5 cm z konca chvosta sú už uplne vyschnuté a neviem čo mám robiť lebo sa to rozširuje. Tak sa chcem opýtať či ste sa náhodou už s niečím takým nestretli? Či je nutné sa o to postarať alebo si s tým poradí sám... Veľmi pekne vám ďakujem :)

pred 11 rokmi 1 mesiacom #92309 od jojo
Odpoveď od jojo na tému Re: Agama poradte surne!!!!
Ked sa zvliekal tak sa zvliekol poriadne? Lebo ked si zle zvlecie chvost, ze mu tam ostane stara koza tak mu moze konec chvosta odumriet. A mozno je uplne nieco ine, s takym niecim som sa este nestretol.

pred 11 rokmi 1 mesiacom #92387 od Lusinka010
Chvost sa mu zvliekol už dávnejšie a celý, ten sa vždy ako prvý zvlečie...ale toto z ničoho nič v priebehu dvoch dní zčernalo .. nezväčšilo sa to zatiaľ tak uvidím nechcem do toho veľmi zasahovať dúfam že si s tým poradí sám... ďakujem

pred 11 rokmi 1 mesiacom #92388 od miro293
Problém s chvostom nemusel byť spôsobený nedostatočným zvlekom, kľudne mu ho samica mohla pohrýzť, udrieť, alebo zachytiť, prípadne to mohlo byť nejakou chybou vo výžive, prípadne kvalite svetla. Mohlo dôjsť k zhoršenému prekrveniu, čoho následkom koniec odumrel.

www.terafarm.eu

pred 11 rokmi 1 mesiacom #92391 od Lusinka010
ďakujem .. no je pravda že sme menili terárium a samica je na neho agresívna občas :) ..tak dúfam že sa to už nebude opakovať

Moderátori: johny31
Čas vytvorenia stránky: 0.368 sekúnd
Funguje na Kunena fórum