No pali ako svina znamenalo ze hned ako som ju nasrobovala tak za cca 20 sekund sa nedala chytit do ruky...teplomerom to samozrejme odskusam .je to 75 w. Skor mi ide o to ze keby tam agama vyliezla nech sa neopali keby sam chcela skocit
Samozrejme treba zabezpečiť a to platí pre všetky zdroje,aby sa agama k nej nedostala.75 W bude stačiť.
UVB - nech si už kúpiš akúkoľvek značku,kupuj aspoň 50 W verziu.Videl som ich svietiť reálne,tak až nie si zaskočená.Ešte spektrum doplň nejakou "trubicou" a bude to ok.
michel - až toľko rokov to nebude.Ak si pamätáš,tak asi pred 2 rokmi sme riešili 100 W Sylvaniu. Do Ćr prišla zhruba v r. 2011,mimochodom to mala byť "európska verzia" MR a v tej dobe sa na Svk nepredávali,čiže najskôr sa ti dostali do rúk v r. 2013...
Po 2 rokoch by som už hociktorú značku použil iba ako zdroj denného svetla.
Iguana iguana,
Nikto nie je dokonalý,aj hovno má svoje muchy...
Posledný krát upravené:pred 8 rokmi 3 mesiacmi johny31
A cim zabezpecit tie svietidla aby sa k nim zviera nedostalo? Videla som v eshopoch take kovove mriezky na to ale pride mi to blbost ved aj ta mrieska sa musi dost vyrazne zohriat ked je pod tou ziarovkou /ziarivkou. Dakujem
Ahojte, ako začiatočník v teraristike by som potreboval poradiť. Mám terárium 90x45x60 cm (bude v nej jedna agama bradatá) a najväčšie starosti mi robí správny výber osvetlenia a vyhriatia terária.
Čo sa týka osvetlenia, čítal som, že je potrebné UVB a UVA žiarenie, preto by som rozmýšlal nad týmto www.exo-terra.com/de/products/compact_top.php , pričom by sa tam dal
2x Exo Terra Natural Light 25 W 1x Exo Terra Reptile UVB 200 13 W 1x Exo Terra Reptile UVB 150 26 W
Čo sa týka vyhrievania, tam som celkom bezradný. Chcel som použiť veľký výhrevný kameň (15 W), ale čím ďalej čítam jednotlivé fóra, tým som menej presvedčený o tom, že je kamen dobrá voľba.
Potreboval by som preto poradiť, či bude osvetlenie v poriadku a čo by som mal použiť na vyhrievanie terária, chcem aby agamke bolo čo možno najlepšie.
Ďakujem za odpovede