× Všetko čo sa týka Agamy bradatej

Terárium P.vitticeps

pred 8 rokmi 3 mesiacmi #100483 od sonasost
Odpoveď od sonasost na tému Terárium P.vitticeps
No pali ako svina znamenalo ze hned ako som ju nasrobovala tak za cca 20 sekund sa nedala chytit do ruky...teplomerom to samozrejme odskusam .je to 75 w. Skor mi ide o to ze keby tam agama vyliezla nech sa neopali keby sam chcela skocit

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 8 rokmi 3 mesiacmi - pred 8 rokmi 3 mesiacmi #100485 od johny31
Odpoveď od johny31 na tému Terárium P.vitticeps
Samozrejme treba zabezpečiť a to platí pre všetky zdroje,aby sa agama k nej nedostala.75 W bude stačiť.
UVB - nech si už kúpiš akúkoľvek značku,kupuj aspoň 50 W verziu.Videl som ich svietiť reálne,tak až nie si zaskočená.Ešte spektrum doplň nejakou "trubicou" a bude to ok.
michel - až toľko rokov to nebude.Ak si pamätáš,tak asi pred 2 rokmi sme riešili 100 W Sylvaniu. :wink: Do Ćr prišla zhruba v r. 2011,mimochodom to mala byť "európska verzia" MR a v tej dobe sa na Svk nepredávali,čiže najskôr sa ti dostali do rúk v r. 2013... :wink:
Po 2 rokoch by som už hociktorú značku použil iba ako zdroj denného svetla. :wink:

Iguana iguana,
Nikto nie je dokonalý,aj hovno má svoje muchy...
Nasledujúci užívateľ(ia) povedali ďakujem: sonasost

pred 8 rokmi 3 mesiacmi #100495 od sonasost
A cim zabezpecit tie svietidla aby sa k nim zviera nedostalo? Videla som v eshopoch take kovove mriezky na to ale pride mi to blbost ved aj ta mrieska sa musi dost vyrazne zohriat ked je pod tou ziarovkou /ziarivkou. Dakujem

pred 8 rokmi 3 mesiacmi #100559 od johny31
Ja nepoužívam žiadne kryty.Znižujú životnosť lámp.

Iguana iguana,

pred 8 rokmi 3 mesiacmi #100561 od sonasost
Takze to riesis len umiestnenim lampy tak aby sa k nej zviera nedostalo?

pred 8 rokmi 3 mesiacmi #100562 od johny31
áno.

Iguana iguana,
Nasledujúci užívateľ(ia) povedali ďakujem: sonasost

pred 8 rokmi 1 mesiacom #100617 od Kemper
Odpoveď od Kemper na tému Terárium P.vitticeps
Ahojte, ako začiatočník v teraristike by som potreboval poradiť. Mám terárium 90x45x60 cm (bude v nej jedna agama bradatá) a najväčšie starosti mi robí správny výber osvetlenia a vyhriatia terária.
Čo sa týka osvetlenia, čítal som, že je potrebné UVB a UVA žiarenie, preto by som rozmýšlal nad týmto
www.exo-terra.com/de/products/compact_top.php , pričom by sa tam dal
2x Exo Terra Natural Light 25 W 1x Exo Terra Reptile UVB 200 13 W 1x Exo Terra Reptile UVB 150 26 W

Čo sa týka vyhrievania, tam som celkom bezradný. Chcel som použiť veľký výhrevný kameň (15 W), ale čím ďalej čítam jednotlivé fóra, tým som menej presvedčený o tom, že je kamen dobrá voľba.
Potreboval by som preto poradiť, či bude osvetlenie v poriadku a čo by som mal použiť na vyhrievanie terária, chcem aby agamke bolo čo možno najlepšie.
Ďakujem za odpovede

pred 8 rokmi 1 mesiacom - pred 8 rokmi 1 mesiacom #100620 od Nerd
Odpoveď od Nerd na tému Terárium P.vitticeps
Cau,
co tak si precitat napr prvu stranu tejto temy + zvysnych 15? Verim, ze odpoved tam najdes...

Ľudská blbosť a vesmír sú nekonečné... Aj keď s tým vesmírom si nie som úplne istý...
A.Einstein

Moderátori: johny31
Čas vytvorenia stránky: 0.103 sekúnd
Funguje na Kunena fórum