Do terarka odporucam Solar raptor flood 35w od firmy econlux (made in germany a nic lepsie na trhu zatial nieje) da sa zohnat na www.akva-tera.sk (viem uplatnit zlavu 10% ak pomoze) je o nieco drahsia ako sunlux ale z mojich skusenosti vydrzi asi o pol roka dlhsie ako sunlux a ma o cosi vacsiu intenzitu uvb ako sunlux pomer vykon cena je o nieco lepsia zalezi kolko sa vam chce investovat a "raptorka" ma uz hotove kable do a z predradnika pre neelektrikarov bonus (ale zapojit sunluxu nieje nic tazke) vybojka je v podstate "ziarovka" s vysokou svietivostou (laicky povedane) a k fungovaniu potrebuje prave predradnik. to uvb co ste kupili je dostatocne (rozumej 4-) vydrz max 5 mesiacov apo dvoch mesiacoch je uz intenzita uvb polovicna a anvyse este aj nizka wataz a nizsi obsah su aj 12.0ky tioe su vhodnejsie pre agamy ale stale by som reptiglo (reptilite) nazval nutne zlo =) ked si spocitate ze musite kazdych 5 mesiacov menit reptiglo tak sa vam to v konecnom dosledku nevyplati a to nehovorim ze jej uciny dosah po 3 mesiacoch je 10 cm ked je nova tak 15 cize do tak velkeho terarka nevyhovujuce ja pouzivam obyc bodovku na vyhrev (70centova zalezitost) + trubicu trixie 12.0 na presvietenie a ma aj ake take uvb + raptorku.. nic lepsie jej ku stastiu nemozte dopriat ako to co som napisal (ak su financie problem tak aspom tu sunluxku)
Posledný krát upravené:pred 8 rokmi 3 mesiacmi Michel
Merali sme asi 10 kusov z obydvoch verzii (35w)raptorka vysla lepsie ako sunluxka a po dvoch rokoch bol pokles obsahu uvb vyzsi u sunluxky ale neboli to extra horibilne cisla ako som spominal pomer vykon cena je skoro rovnaky... dostal som ich na testovanie hned ako vysli na trh cize uz par rokov to bude
Mozem sa opytat ako dlho teda bude ten solar raptor vyzarovat dostatocne uvb? Teda po akom dlhom case je potrebne ju vymenit? Dakujem. No je to trochu viac ako som cakala ta cena, tak ale ak tam bude zvieratu dobre tak zainvestujem (dostane to pod stromcek )
Ja by som doporučoval 50 W verziu. Agama rýchlo rastie a myslím,že 50 vydáva "širší kužel" svetla,čiže bude mať UVB vo väčšej ploche. Ja mám napr. 70 w Sun už od 1.2.2013.Pri svietení 5 h. denne by mala vydržať tak 2 roky.
Iguana iguana,
Nikto nie je dokonalý,aj hovno má svoje muchy...
A ak by mala toho uvb viac moze jej to uskodit?
A prosim vas mate v terarkach bodovky len tak alebo tam mate aj krytky aby sa zviera nedostalo k ziarovke? Ma napadlo ze ci sa neopali...
lebo lupila som vyslovene vyhrevnu ziarovku od exoterra a uz som to aj olutovala je draha pali ako svina ani ju asi do terarka davat nebudem
sonasost : údaj "páli ako sviňa" je síce zaujímavý,ale tu používame teplomer.Pod takým výhrevný svetlom je teplota 35 st. normálna.Koľko W je tá Exo?Máš dostatočne vysoké terko,takže by som sa neobával,kukni na krabičku.Nebude to také jednoduché vyhriať terko.
Iguana iguana,
Nikto nie je dokonalý,aj hovno má svoje muchy...
Posledný krát upravené:pred 8 rokmi 3 mesiacmi johny31