Kedysi dávno som skrmoval aj ja ančovičky. Sú však morské a od nich bola mastná hladina. Radšej kúp hoci len filet z kapra, prípadne inú sladkovodnú rybu, tie sú oveľa lepšie. Potom ich skrmuj aj s kožou a kosťami, nech majú látky potrebné na tvorbu kostí a chrupaviek.
Je jasné, že nádrž treba niekedy čistiť, časom si korytnačka zvykne a bude to stále lepšie. Problém bývajú prvé týždne, potom sa to zlepší.
a poznaš nazov niejakej sladkovodnej ryby ktoru dostať bežne nevypitvanu? nabuduci tyžden skočim do tesca pokukať
myslim že keď som hladal tie ančovičky tak tam boli ryby: sleď ,makrely a tie su morske sa my zda
Posledný krát upravené:pred 7 rokmi 5 mesiacmi Zorgoth
ano su to morske... Skorej nez zhananie v Tescu sa skus poobzerat po nejakom rybarovi v okoli a brat od neho nastrahove rybky (ale skrmovat len kaprovite tiez nie je moc dobre), pripadne nejakeho akvaristu co ma mecovky, gupky a pod... Kazdopadne toto ber ako zradlo na spestrenie - dolezite je davat jej co najpestrejsiu stravu (to zele od Mira, dazdovky, hmyz, ryby, maso, atd...)
Ľudská blbosť a vesmír sú nekonečné... Aj keď s tým vesmírom si nie som úplne istý...
A.Einstein
v Tescu zrejme nie - mozno ak tak pstruha (ale to by teda bolo raidne drahe krmivo)... Viem, ze kedysi sa to kupovalo v Makre, ci to ale este maju to neviem...
Ľudská blbosť a vesmír sú nekonečné... Aj keď s tým vesmírom si nie som úplne istý...
A.Einstein
Vápnik vhodný pre aj terarijné zvieratá je aj v práškovej podobe, konkrétne sa jedná o Biomín H, bežne dostupný v lekárni. Ja ho kupujem napríklad v Pilulke www.kuponyzdarma.sk/pilulka-sk/ . Biomín sa bežne dáva plazom ako aj korytnačkám, akurát treba myslieť aj na iné vitamíny, ktoré prirodzene potrebujú. Ja ho najradšej používam tak, že ním posypem živé cvrčky /nemusíte sa báť, pretože cvrčky škvrnité bežne predávané v zoochovoch vám nevyskočia z terária, vysypete ich rovno z krabičky a ku korkám sa dostane aj vápnik, vôbec nevadí, že sa cvrčky okúpu, toho vápnika ostane aj na nich, a vápnik z vody postupne korka zje, keďže je to látka ktorá sa neroztápa ale pláva na hladine.