A nie je to moc na take terarko? ma tam jednu bodovku ktora svieti dosť a aj ta uvb svieti pomerne dosť a na ten rozmer 85 cm mi to príde veľa ale kludne ma opravte ak sa mýlim:D mám to v izbe a mne to tu do očí bije to svetlo pomaly:D hlavne by som chcel vedieť ako ho prinútim aspoň niečo zjesť..
Posledný krát upravené:pred 8 rokmi 4 mesiacmi Mikušinec
Svetla nie je nikdy dosť.Ak tebe svetlo bije do očí,tak si daj tienidlo...Skús si prečítať pár vecí o chove a terku.Svetlo má veľký vplyv na všetko,čiže ako na žravosť,tak na trávenie a celkovú psychickú pohodu zvieraťa.1 bodovka a Reptizlo...to je málo.
Iguana iguana,
Nikto nie je dokonalý,aj hovno má svoje muchy...
Posledný krát upravené:pred 8 rokmi 4 mesiacmi johny31
Páni ozývam sa znova po 3 týždňoch..krpec stále bez zmeny..má tam teplo, aj chladné miesto dostatok svetla, no potravu príjma minimálne. Neviem už čo s ním.
Skúšal som mu davať aj s pinzety asi 5 krát a ani raz nič, skúšal som mu tam nechať len tak 5 cvrčkov jeden celý deň ani nezakopol a teraz má malú mysku kde má aj zelene aj potravu s vitaminmy a stale nič občas až ked mu dám pred neho mučneho červa ho zje..ale len červy..ani cvrčky ani danubie nič..
Ja teda skúsim trošku iný/veterinárny pohľad. Ako vyzerá trus? A ako okolie kloaky? Nepostrehol som ani čím bol kŕmený u pôvodného chovateľa. Každopádne skúste kŕmiť menším druhom potravy, hoci i asistovane. Ja osobne by som uvažoval o možnom parazitárnom či bakteriálnom infekte GIT. A teda nechal si vyšetriť v tomto prípade trus. Prípadne možno zvážiť problém dutiny ústnej.
Trus je čierno biely, tuhý, žiadna voda a okolie kloaky som kontroloval viac krát čisté bez nejakých začervenaní alebo podobne. To čím bol krmený u pôvod mejiteľa som sa nedozvedel nakoľko po maile ktorý som napísal majitelovy že mi predal jedinca ktorý mal ledva ledva 2 týždne a povedal že má 36 dní,tak mi už ani pre istotu neodpisuje, nezdvíha telefón ani nič podobné..Momentálne ho rozkrmujem z ruky..bohužial ale inak to nejde..pri usta mu dam cvrčka obaleneho vo vitaminoch a v pup. liste a prevarenú sep. kosť nakrájanú na milimetrové kúsky. Začínam prvý týždeň po 3 denne a prísun vody tak isto nútene bohužial cez striekačku. O vyšetrení trusu už som počul a aj chcel to dať urobiť no v mojom okolí sa to nikde u veterinára nedá ako mi bolo v každej ambulancií oznámené.Takže momentálne skúšam rozkŕmiť aspoň 7-10 dní a potom uvidím čo a ako bude pokračovať.
No neviem odkiaľ ste, ale ak vám nerobí problém trus poslať, napíšte mi na adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
No pokiaľ sú splnené všetky chovné podmienky tak ako ste popísali, tak by som šiel cestou pokúsiť sa jedinca rozkŕmiť aspoň asistovane a určite si dať vyšetriť aspoň trus prípadne celého jedinca u veterinára, ktorý sa špecializuje na plazy.