Mo ja sa rovno priznám že som toto leto choval samčeka a samičku cicindela hybrida a samičku cicindela campestris. Mal som pre nich terárium 50x30x40 a 25w žiarovku s UVA. Choval som ich drobným hmyzom a priznám sa že zaujímavejšie domáce zviera som ešte nemal. Cicindela hybrida bol celý deň v pohybe a lovil všetko od malého mravca až po lúčneho koníka. Dokonca som ich pristihol aj pri párení, bohužiaľ som asi nevystihol dobré podmienky pre kladenie vajec

. S cicindela campestris to bolo zložitejšie pretože chcel iba malé mravce, ktoré vedeli dokonale loziť po skle, tak som mal trochu problém s tesnením, ale tiež dojedal po cicindela hybrida no nie vždy sa mu niečo ušlo. Neskôr som ho naučil žrať z "ruky" a bolo po probléme. Problém nastal keď sa začalo ochladzovať a ja som zistil že im cvrčky nechutia. Inú potravu som im nevedel zabezpečiť a tak som ich musel pustiť aby sa stihli zazimovať.
Toto leto si plánujem zriadiť formikalium a ak by sa uchytilo mohol by som svižníkov chovať celoročne