Piatok, 18. máj 2012 Meniny majú: dnes: Viola zajtra: Gertrúda

Font Size

Nastavenia
Vitajte, návštevník
Užívateľské meno Heslo: Pamätať si ma
Všetko čo sa týka Agamy bradatej
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3

TÉMA: Agama bradatá - nežravosť

Re: Agama bradata - nechce prijímať potravu 1 rok, 1 mesiac #78869

• jojo
  • NEPRÍTOMNÝ
Staci ju krmit raz denne, je mozne ze ta starsia agama prijima potravu tak isto lebo agami maju velky apetit taky dospely jedinec ti zozerie aj 30 cvrckov pocas jedneho krmenia a ako casto jej davas tie vitaminy? Inak agami mavaju niekedy take dni ze vobedz neprijimaju potravu ja mam doma jedneho samca a dve samice a stava sa mi ze im davam zrat 2x za tyzden lebo im to staci netreba ich prekrmovat a netreba hned stresovat ked ti nebude 1 alebo 2 dni nic zrat.
Téma bola zamknutá.

Re: Agama bradata - nechce prijímať potravu 1 rok, 1 mesiac #78880

• Límr
  • NEPRÍTOMNÝ
Dobre teda, nechám to teda už na nej ako sama uváži, či chce žrať, alebo nie ďakujem moc za ochotu.
Téma bola zamknutá.

Re: Agama bradata - nechce prijímať potravu SÚRNE 1 rok, 1 mesiac #79256

Ja mam trochu podobný problém ale už sa začínam vážne báť. Mám dve agamy bradaté. Jedna je septembrová (2010) druhá o mesiac mladšia (október2010). Boli spolu takmer od začiatku, bez problémov si na seba zvykli všetko bolo ok. Žrali ako nenormálne, niekedy som nechápala kam to do nich ide. Staršia mala v zraste vždy náskok asi o 2 cm, aj širšia bola, a aj podstatne viac zožrala. Len za posledné 3 mesiace sa to zmenilo. Staršia, ktorá bola vždy žravejšia a väčšia zrazu prestala žrať. Žerie síce ale veľmi málo, zožerie max 5 cvrčkov a koniec. Predtým zožrala 15 a ešte by vládala i viac. A tak ju mladšia agama poriadne prerastla. Teraz je už rozdiel vo velkosti veľmi výrazný. Mladšia nemá problém, napcháva sa ako obluda, ale tá staršia mi robí veľké starosti. Podmienky v teráriu su stále rovnaké, akurát už je terárium trochu tesné, pripravujeme už druhé veliké, bude čochvíľa hotové. Neviem čo mám s ňou spraviť bojím sa aby sa nevyhladovala na smrť. Stále majú v teráriu i čerstvú zeleninu, púpavu, ovocie im nechutilo nikdy, na spestrenie kupujeme aj sarančata, a aj to zje jedno max. dve a koniec. Zatial čo mladšia zožere 4,5 a keby jej dáme i viac asi =). v terku je UVB 5, jeden neon na svetlo, topný kameň, podávam aj vitamíny. A už sa nezvliekala ani nepamätám. Akoby prestala rásť. Skôr sa scvrkáva. Prosím veľmi o radu za posledné 2 týždňe sa to ešte zhoršilo. Ďakujem.
PS: terárium má rozmery d80 x v40 x š30 a nové bude mať d120 x v50 x š55, Mladšia agama meria 38cm a staršia meria 33cm.
Téma bola zamknutá.

Re: Agama bradatá - nežravosť 1 rok, 1 mesiac #79257

Ta starsia agama vyrazne schudla? Ci si drzi vahu?
Emydura Subglobosa
Téma bola zamknutá.

Re: Agama bradatá - nežravosť 1 rok, 1 mesiac #79260

Máličko, ono sa to zdá byť veľa v porovnaní s tou druhou. Len čo môžem odhadndúť vizuálne, lebo sme ich priebežne nevážili.
Téma bola zamknutá.

Re: Agama bradatá - nežravosť 1 rok #79283

• miro293
  • NEPRÍTOMNÝ
Ak sa ťa netýkajú rady s predošlých príspevkov, navrhujem toto:
Vzhľadom na vek a veľkosť by som na tvojom mieste v prvom rade určil pohlavie oboch kusov a podľa toho postupoval ďalej. Tá 38cm veľká bude s najväčšou pravdepodobnosťou samec, neutláča tú menšiu? Je celkom možné, že ich budeš musieť oddeliť a tejto sa venovať individuálne.
Ako často dostávajú žrať? Tých 5 cvrčkov je denne, obdeň alebo 3x týždenne?
To UVB 5 je repti glo 5? Ak áno, alebo niečo podobné, je to slabé a na tvojom mieste vymenil svietidlo. Pogona je púštne zviera, potrebuje silnejšie UV, pre ne sa dáva 10. Možno aj to bude jeden z dôvodov nežravosti.
www.terafarm.eu www.taichichuan.sk
emydura subglobosa, chelodina mccordi, chelodina gunaleni, chelodina longicollis, pogona vitticeps, blaptica dubia, blaberus boliviensis, panchlora nivea
Téma bola zamknutá.

Re: Agama bradatá - nežravosť 1 rok #79328

Pohlavie mame urcene, ta vacsia agama je podla vsetkeho naozaj samec a mensia je samica. Neviem presne ako sa prejavuje utlacanie u agam, ale tieto dve po sebe vobec neutocia, nebyju sa, spia pospolu, ked sa ohrievaju su jedna na druhej. Zvacsa ta vacsia na mensej. Krmim kazdy den raz denne, nasypem do teraria ale zo tridsat cvrckov na dva krat cakam kym to vychytaju, lenze zvacsa to vsetko vychyta vacsia agama, kym sa ta mensia vobec pohne. Mozu jej cvrckovia liest aj po hlave ale ani ju to nehne. V terku mam Repti Glo UVB5 a pomoze ked tam pridam este jednu kompaktnu UVB5? Lebo ešte jednu mám. Alebo msm kupit UVB10? dakujem
Téma bola zamknutá.

Re: Agama bradatá - nežravosť 1 rok #79337

• Nerd
  • NEPRÍTOMNÝ
Co furt mate vsetci s tym ReptiGlom? Je to najhorsia volba - sice asi najdostupnejsia, ale zaroven najhorsia...

Ked mam zviera tak mu predsa robim naj podmienky a nesetrim (aj ked RG je dost drahe - na to aky je to s..t) a hlavne HLADAM INFO!!!

www.teraristika.sk/forum/3-technika-a-krmiva/77844-ktore-uvb-je-lepsie
Ľudská blbosť a vesmír sú nekonečné... Aj keď s tým vesmírom si nie som úplne istý...
A.Einstein
Téma bola zamknutá.

Podajte si inzerát na www.ifauna.sk

Chov pavúkov, všetko pre chov, malé teráriá
Terárium pre pavúky aj na mieru podla vašich rozmerov, kúpiš najvýhodnejšie cez náš e-shop. Výroba: 0903-360-646

Re: Agama bradatá - nežravosť 1 rok #79343

• johny31
  • NEPRÍTOMNÝ
Nerd-napisal si to za mna...kolko odkazov som len ja tu dal,recenzie svetiel ,rôzne druhy Uvb svetiel .Gastro,Petersveter tu tiež navrhovali nejednu kombinaciu svetiel. Ajcilopovi sme tolko toho popisali,že si z toho vyberie každy a stale ludia kupuju neučinne.Podla mna to je čira lenivost a lakomost.Veria prosto predajcom a tažko to je zmenit.Zaujimave,ked nastanu problemy zrazu objavia aj tuto stranku.
Iguana iguana,Cyclura nubla
Téma bola zamknutá.
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3
Moderátori: ToPaS, johny31
Doba nahrávania stránky: 0.57 sekúnd

Najnovšie články

Naj články