Piatok, 18. máj 2012 Meniny majú: dnes: Viola zajtra: Gertrúda

Font Size

Nastavenia
Vitajte, návštevník
Užívateľské meno Heslo: Pamätať si ma
Všetko čo sa týka Leguána zeleného
  • Strana:
  • 1
  • 2

TÉMA: Parazity u leguána zeleného

Parazity u leguána zeleného 5 mesiacov, 3 týždňami #88471

Caute. Všimol som si že na mojom leguánovi behajú nejaké červené mini chorbáčikovia. Poradili mi ževraj su to parazity ktorý sa viskitujú v kokosových čipsách. Vystrikal som terárium Arpalitom NEO a aj leguána. Červený chrobáci zmyzli. Jeden mi poradil že tie parazity vychádzajú z kokosových čipsov a povedal že mám dať piesok . Je to podľa vás dobrá podstielka ?
Posledná úprava: 3 mesiacov, 3 týždňami Napísal johny31.

Re: Paraziti u leguana Zeleneho 5 mesiacov, 3 týždňami #88473

• johny31
  • NEPRÍTOMNÝ
Dobre by si mal vediet,ze u leguanov sa substrat nedoporucuje.Iba do kladiska dospelym samiciam.Ja sam som to tu velakrat spominal....vidim,zbytočne.
Iguana iguana,Cyclura nubla

Re: Paraziti u leguana Zeleneho 5 mesiacov, 3 týždňami #88474

• romcosk8
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Plazy 4ever :D
johny ma pravdu...Aj ja som mal kokosovu drt,ale ked mi johny poradil dat to prec, hned som to spravil...Leguan ajtak nechodi vela na spodok terarka (len okupat sa)
Iguana Iguana
Pogona Vitticeps

Re: Paraziti u leguana Zeleneho 5 mesiacov, 3 týždňami #88475

dakujem

Leguán a paraziti 3 mesiacov, 4 týždňami #90042

• Filip0205
  • NEPRÍTOMNÝ
  • S legom mně baví svět....
Ahojte.
Buď sa tu neviem hýbať, alebo sa tu taká téma nenachádza, ale rád by som poznal Váš názor. Na legovi som objavil na hlave dvoch nejakých drobných parazitov červenej farby. Použil som Reptix First Aid, ktorý mi poradili v chováku. Na českej poradni net, som objavil diskusiu o prípravkoch Frontline, Bllatanex, Detia, Detmol atď. Nakoľko s prípravkom Reptix je potrebné postriekať lega, nechať 5-10 minút a potom okúpať vo vlažnej vode, netuším či existuje aj nejaký účinný prostriedok na dezinfekciu terária, to moje je dosť veľké / 265x165x270cm/, tak by som úvítal akúkoľvek radu či skúsenosť.
260620112035.jpg

Re: Paraziti u leguana Zeleneho 3 mesiacov, 4 týždňami #90043

• johny31
  • NEPRÍTOMNÝ
Čáry mááry fuk...
tera.poradna.net/q/view/63966-frontline
Ja som sa ich nevedel zbavit na 1. krát.Ked som postupoval podla návodu na použitie,bolo to neúčinné.Natrel som legošov na noc,na druhy deň okupal a su fuč.Toto som urobil na spôsob ako to tam popisoval Krokodýl,len na skúšku som tú dobu skrátil.Samozrejme boli dovtedy bez jedla a vody.
Ak sú to parazity žijúce z krvi plazov,tak stači natriet lega.Ak sú to šmejdi,čo žijú v substrate a pod kôrou konarov,tak asi budeš musieť dezinfikovať aj konare.
Tu je odkaz na fotky tych šmejdov:
tera.poradna.net/file/view/4735-roztoce-jpg
tera.poradna.net/file/view/4736-roztoce-tif
autor foto pani Bulantová
Posledná úprava: 3 mesiacov, 3 týždňami Napísal johny31.

Re: Paraziti u leguana Zeleneho 3 mesiacov, 3 týždňami #90049

• Nerd
  • NEPRÍTOMNÝ
Nie vsetky roztoce su skodlive...
Ľudská blbosť a vesmír sú nekonečné... Aj keď s tým vesmírom si nie som úplne istý...
A.Einstein

Re: Parazity u leguána zeleného 3 mesiacov, 2 týždňami #90277

• Wojto
  • NEPRÍTOMNÝ
Zdravim mam leguana zeleneho asi druhy tyžden a zbadal som nanom male cervene chrobačiky jedne su večše druhe menšie....myslim si že ich ma z obchodu v ktorom som ho kupoval pretože na zemi mali neaky substrat a boli v terarku spolu s korytnačkami. Poradte mi niekto neaky pripravok proti tym červom a popis ako ste ho použili. Dakujem

Podajte si inzerát na www.ifauna.sk

Chov pavúkov, všetko pre chov, malé teráriá
Terárium pre pavúky aj na mieru podla vašich rozmerov, kúpiš najvýhodnejšie cez náš e-shop. Výroba: 0903-360-646

Re: Parazity u leguána zeleného 3 mesiacov, 2 týždňami #90279

• johny31
  • NEPRÍTOMNÝ
Odpovede su hore, v predchádzajúcich príspevkoch.

Re: Parazity u leguána zeleného 3 mesiacov, 2 týždňami #90330

• Wojto
  • NEPRÍTOMNÝ
Možem použiť Frontline aj na vystriekanie terarka? AK ano po akom čase tam može isť naspeť leguan tak abi mu to neako neškodilo?
  • Strana:
  • 1
  • 2
Moderátori: ToPaS, johny31
Doba nahrávania stránky: 0.60 sekúnd

Najnovšie články

Naj články