Piatok, 18. máj 2012 Meniny majú: dnes: Viola zajtra: Gertrúda

Font Size

Nastavenia
Vitajte, návštevník
Užívateľské meno Heslo: Pamätať si ma
Všetko čo sa týka Leguána zeleného

TÉMA: Voliera pre iguana iguana

Voliera pre iguana iguana 11 mesiacov, 3 týždňami #81308

Tak konečne som dokončil moju voléru pre legošov. Ešte však treba dať zámky a vyčistiť. Ale to sú už iba detaili. Pridávam sem fotky ktoré som nafotil počas výstavby. Ak by náhodou niekto niekedy riešil niečo podobné, tak môže vziať inšpiráciu. Myslím, že moje dielo sa im bude páčiť a bude slúžiť svojmu účelu. Snažil som sa im to spraviť čo najlepšie. Pretože moji legoši sú moji najlepší kámoši a chcem, aby sa mali ešte lepšie ako ja

Pre informáciu: voliéra má rozmery 2 x 1,85 x 2,5 metra.. Je spravená tak, aby odolala akémukoľvek počasiu.. zničiť ju v tom prípade môže len čas. celá ma vyšla približne na 350eur.

Použitý materiál:
Betónové tvárnice (DT-čka) rozmery 25 cm na spodnú vrstvu, 15 cm na vrchnú.
Konštrukcia: Kovové rohy 4cm + pásovina 4cm. 2 strany sú napevno pozvárané a dve sú poskrutkované.
naspodu je jazierko s hľbkou 25 cm. Použil som jazierkovú fôliu. Pletivo som použil "zajačie" pogumované s 16mm očkami.
Ostatok ako je obklad - to sú kamene z Váhu, konáre a strom sú taktiež z Váhu

Ak som na niečo zabudol, tak sa pýtajte.
Beriem kritiku i možné návrhy...
DSCN2100.JPG
DSCN2108.JPG
DSCN2110.JPG
DSCN2111.JPG
DSCN2112.JPG
DSCN2114.JPG
DSCN2115.JPG
DSCN2116.JPG
DSCN2117.JPG
DSCN2119.JPG
DSCN2131.JPG
DSCN2135.JPG
DSCN2137.JPG
DSCN2142.JPG

Finálna podoba
DSCN2143.JPG
DSCN2144.JPG
Iguana iguana 1,0
Furcifer pardalis Ambilobe 1,0
Posledná úprava: 11 mesiacov, 3 týždňami Napísal Drobec9111.

Re: Voliera pre iguana iguana 11 mesiacov, 3 týždňami #81312

• snakebite
ty kokso, to je skvelé, vážne, dobré rozmery, ak spravíš správnu vlhkosť (to jazierko je super, len či bude stačiť, neviem, legoša som nikdy nemala ale akú takú predstavu o nárokoch mám) budú to mať skvelé, máš môj obdiv

Re: Voliera pre iguana iguana 11 mesiacov, 3 týždňami #81315

• johny31
  • NEPRÍTOMNÝ
Ferdo-je to super,som rad...Čo sa tyka vlhkosti,ked bude lego potrebovat tak jednoducho skoči zhora rovno do bazenu.Len ešte by som zakryl čast stropu kvôli daždu a slnku,aby bol aj tien. Ak ma niečo napadne doplnim.
Iguana iguana,Cyclura nubla

Re: Voliera pre iguana iguana 11 mesiacov, 3 týždňami #81320

• danio007
  • PRÍTOMNÝ
  • Ber zivot z humorom lebo ta jebne...
Klobuk dole. Parada len co je pravda
Inak suhlas s Johnym. Este ma napadlo. Ako mas rieseny vypust z bazena? Kedze ho mas takmer na celom spodku, zrejme bude zasvineny skor ako povies zasvineny
A myslim ze lyzicou ta to vycerpavat kazdu chvilu bavit nebude....
Ahaetulla prasina 0,0,2, Chrysopelea paradisi 2,2, Pseudoboa neuwiedii 1,1, Boaedon fuliginosus 0,1,1, Epicrates cenchria cenchria 1,1,Corallus ruschenbergeri 0,0,1, Graphirus murinus 1,1, Leptopelis flavomaculatus 1,0, P.irminia, A.geniculata, G.rosea, H.Hercules, P. irminia......

Re: Voliera pre iguana iguana 11 mesiacov, 3 týždňami #81322

• johny31
  • NEPRÍTOMNÝ
Navrhoval som klasicku vanu,možno postači kalove čerpadlo.Prerobit sa to da vždy.
Iguana iguana,Cyclura nubla

Re: Voliera pre iguana iguana 11 mesiacov, 3 týždňami #81327

• danio007
  • PRÍTOMNÝ
  • Ber zivot z humorom lebo ta jebne...
Ved jasne, ale na druhu stranu, naco si to komplikovat....Takato vec by mala cloveku napadnut hned pri vystavbe.Takto to bude zbytocna robota, cas a v neposlednom rade aj peniaze(folia na jazierka nestoji zrovna 1E.
Ahaetulla prasina 0,0,2, Chrysopelea paradisi 2,2, Pseudoboa neuwiedii 1,1, Boaedon fuliginosus 0,1,1, Epicrates cenchria cenchria 1,1,Corallus ruschenbergeri 0,0,1, Graphirus murinus 1,1, Leptopelis flavomaculatus 1,0, P.irminia, A.geniculata, G.rosea, H.Hercules, P. irminia......

Re: Voliera pre iguana iguana 11 mesiacov, 3 týždňami #81390

To čiastočné prekrytie stropu ešte zvážim. A výpusť poriešim, keď zistím, či doňho aspoň budú chodiť.. alebo iba srať. Zatial mi postačí kalové čerpadlo, vyčerpá čo môže a potom starý dobrý kýblik a nejaká tá špongia

Ale dík.

Inak žiadne ďalšie postrehy od iných skúsených chovateľov?
Iguana iguana 1,0
Furcifer pardalis Ambilobe 1,0

Re: Voliera pre iguana iguana 11 mesiacov, 3 týždňami #81476

Potom ho´d fotky ako si tam nažívajú ..síce ich nechovám ale urobil si to super

Podajte si inzerát na www.ifauna.sk

Chov pavúkov, všetko pre chov, malé teráriá
Terárium pre pavúky aj na mieru podla vašich rozmerov, kúpiš najvýhodnejšie cez náš e-shop. Výroba: 0903-360-646

Re: Voliera pre iguana iguana 11 mesiacov, 3 týždňami #81485

ze sanka dolu sefe bomba to je
Emydura Subglobosa

Re: Voliera pre iguana iguana 11 mesiacov, 2 týždňami #81588

• Nerd
  • NEPRÍTOMNÝ
Cau Drobec,
sorac, ze tak neskoro - bol som mimo civilizaciu

Voliera pekna, mam len par poznamok na zvazenie... Zial sa niektore budu tazko realizovat, kedze to mas uz hotove...
Ale mozno to mas vyriesene, len to neni z foto a dikusie vidno...
1) rost/pletivo pod celu volieru - potkani su mrchy a dieru do folie urobia s radostou a expresne rychlo (vlastna skusenost s jazierkom s korkami a volierami pre papuchy).
2) budka super napad, ale zakril by som ju este z 1 boku, palebo dorobil dalsiu - kvoli zavetriu... Pre pripadne nahle burky/krupy by som volil skoro celozabednenu budku len s minimalne nutnym otvorom - nie vzdy budes doma a niektore burky vedia udriet do par minut. V tej voliere si potom neviem dost dobre predstavit chytat lega medzi krupami... Takze by sa mohol lahsie schovat, ako nechat chytit a odniest...

Inak good job a drzim palce.
Ľudská blbosť a vesmír sú nekonečné... Aj keď s tým vesmírom si nie som úplne istý...
A.Einstein
Moderátori: ToPaS, johny31
Doba nahrávania stránky: 0.62 sekúnd

Najnovšie články

Naj články