Piatok, 18. máj 2012 Meniny majú: dnes: Viola zajtra: Gertrúda

Font Size

Nastavenia
Vitajte, návštevník
Užívateľské meno Heslo: Pamätať si ma

Bezpečná hrúbka krycieho skla pre korytnačky.
(1 prehliadajúci) (1) hosť
  • Strana:
  • 1
  • 2

TÉMA: Bezpečná hrúbka krycieho skla pre korytnačky.

Bezpečná hrúbka krycieho skla pre korytnačky. 6 mesiacov, 3 týždňami #87339

Zdravím, vedeli by ste prosím mi niekto poradiť, aké ťažké musí byť krycie sklo pre terárium vodných korytnačiek, aby ho korytnačka nedokázala nadvihnúť? Kryt má mať veľkosť 55 x 50 cm, bude nad suchou plošinou. Terárium má veľkosť 100 x 50 cm, hrúbku skla cca 6 mm. Korytnačky, konkrétne korytnačky nelsonove majú cca 20 cm a budú ešte väčšia - údajne do 28 cm. Za radu predom ďakujem.
Miro

Re: Bezpečná hrúbka krycieho skla pre korytnačky. 6 mesiacov, 3 týždňami #87340

• Nerd
  • NEPRÍTOMNÝ
Osobne ti odporucam nalepit tam zapadky... Nielenze to potom nenadvihnu, ale co je dolezitejsie - nepadne to na nich (ani nestastnou nahodou)... A potom uz na hrubke (vahe) skla az tak zalezat nebude - 3mm v poho...
Ľudská blbosť a vesmír sú nekonečné... Aj keď s tým vesmírom si nie som úplne istý...
A.Einstein

Re: Bezpečná hrúbka krycieho skla pre korytnačky. 6 mesiacov, 3 týždňami #87341

Ako to myslíš? Nemáš nejaké foto?
Miro

Re: Bezpečná hrúbka krycieho skla pre korytnačky. 6 mesiacov, 3 týždňami #87342

• Nerd
  • NEPRÍTOMNÝ
www.lanos.cz/uploads/gallery/442_cs61.jpg

1 strana na akvaterko, do druhej prichytis krycie sklo a huraaa... Mas "dvierka" ... Na tej strane co otvaras das bud magnet na dvierka - www.pctuning.cz/ilustrace2/poola/casetuning/magnet.jpg
Treba silnejsi (na terkach mam s nosnostou na 8 a 12kg - menej nekupuj - neoplati sa). Silu magnetu vyskusas pri kupe - ak ide lahko oddelit, tak treba silnejsi...

Vystarane a este to aj dobre vyzera
Ľudská blbosť a vesmír sú nekonečné... Aj keď s tým vesmírom si nie som úplne istý...
A.Einstein

Re: Bezpečná hrúbka krycieho skla pre korytnačky. 6 mesiacov, 3 týždňami #87343

A teda, keby som to len položil, aké ťažké by malo byť?
Miro

Re: Bezpečná hrúbka krycieho skla pre korytnačky. 6 mesiacov, 3 týždňami #87344

• Nerd
  • NEPRÍTOMNÝ
To zalezi od vela veci - ako vysoko to bude, ci tam maju oporu, kolko zvierat tam bude, kolko vazia oni...
Ja osobne by som to ale neriskoval - korky som choval vyse 9 rokov a viem, ze ked chcu, tak to su mrchy. Pomalym a postupnym nadvihanim by krycie sklo dokazali posunut tak, aby padlo dnu. Takze, ak by bolo tazke (napr 6mm), moze im to potom ublizit, alebo prasknut akva, atd (vo vymyslani hororovych scenarov som dobry - problem je, ze vychadzaju z realnych moznosti)...

Miesto zvysovania vahy (a s tym aj ceny - za hrubsie sklo platis viac), by som pouvazoval nad stabilizaciou lahsieho skla... Setrit na zlom mieste sa ti nemusi vyplatit... (btw - tie panty+magnety sa daju zohnat za par korun/eur)...
A.Einstein

Re: Bezpečná hrúbka krycieho skla pre korytnačky. 6 mesiacov, 3 týždňami #87355

Mám zavesené svietidlo na konštrukcie, ktoré sa skladá z dvoch nôh. Tieto nohy stoja tesne popri skle - na krycom skle budú teda na krajoch zárezy, ktorými spomínané nohy pôjdu. Toto zabráni posunu skla ktorýmkoľvek smerom. O šetrenie sa mi nejedná, len o to, že sám si to nemôžem spraviť a nemá mi to kto spraviť.
Miro

Re: Bezpečná hrúbka krycieho skla pre korytnačky. 6 mesiacov, 3 týždňami #87356

• Nerd
  • NEPRÍTOMNÝ
Hod sem fotku, alebo nakres... Navod ako vlozit obrazok je na zaciatku kazdej sekcie.
A.Einstein

Podajte si inzerát na www.ifauna.sk

Chov pavúkov, všetko pre chov, malé teráriá
Terárium pre pavúky aj na mieru podla vašich rozmerov, kúpiš najvýhodnejšie cez náš e-shop. Výroba: 0903-360-646

Re: Bezpečná hrúbka krycieho skla pre korytnačky. 6 mesiacov, 3 týždňami #87357

Miro

Re: Bezpečná hrúbka krycieho skla pre korytnačky. 6 mesiacov, 3 týždňami #87358

• Nerd
  • NEPRÍTOMNÝ
Na okraje nalepit (smerom dovnutra) silikonom sklenenu listu 10cm siroku a mas to (www.www.rybicky.net/k/forum/109039.jpg)... Len tie nozicky od lampy nestacia (museli by byt po 2 na kazdej strane).
A.Einstein
  • Strana:
  • 1
  • 2
Moderátori: ToPaS, johny31
Doba nahrávania stránky: 0.60 sekúnd

Najnovšie články

Naj články