Piatok, 18. máj 2012 Meniny majú: dnes: Viola zajtra: Gertrúda

Font Size

Nastavenia
Vitajte, návštevník
Užívateľské meno Heslo: Pamätať si ma

Moje korytnačky: Klapavky
(1 prehliadajúci) (1) hosť
  • Strana:
  • 1
  • 2

TÉMA: Moje korytnačky: Klapavky

Moje korytnačky: Klapavky 2 rokov, 1 mesiac #57322

Mam dvoch krpcov jeden ma 4cm druhy 2,5cm. Mam im nieco este pridat do akva? Robil som aj pokus dal som tam viac kamenov ale vobec tam neliezli. Vyhrievat sa moc nechcu . Dakujem za rady som zaciatocnik.Peter
PS: ako sem vlozim viac fotto?
vdaka
Posledná úprava: 2 rokov, 1 mesiac Napísal Peter P..

Re: Moje korytnačky: Klapavky 2 rokov, 1 mesiac #57323

dufam ze to uz ide

Re: Moje korytnačky: Klapavky 2 rokov, 1 mesiac #57325

• nerd
vyzera to na pohlad pekne ale mam par technicky detailov...

1) ten korkovy ostrov plava aelbo je uchyteny k stene? Pri plavajucom ho totiz zviera casto tlaci pred sebou nez narazi na oporu (stenu) a moze nan vyliezt = myslene vseobecne netvrdim ze je to tvoj pripad...
2) pri prilepenom ostrove k stene a velkosti tej korytnacky by si mala zvazit pripadny unik mimo nadrz... Vodne korytnacky dokazu zazraky a neni problem nieco vysplhat (prekonaju vyskovu barieru 2x svojeje dlzky)... Takze mozno tam kde je ten ostrov by nezaskodil kryt zo skla, pletiva a pod...

Re: Moje korytnačky: Klapavky 2 rokov, 1 mesiac #57328

• miro293
  • NEPRÍTOMNÝ
Súhlasím s Nerdom. Tiež by som na tvojom mieste zakryl vrch akvária sklom. Jeden dôvod už padol, druhým je to, aby teplota vzduchu nebola nižšia ako teplota vody. Dýchanie chladnejšieho vzduchu môže spôsobiť zdravotné problémy ako je prechladnutie alebo aj zápal pľúc.
Zmenu by som urobil ešte jednu. Pridaj tam kameň, ktorý bude tesne pod hladinou (2-3cm), aby si korytnačky mohli oddýchnuť a pritom pohodlne dýchať.
www.terafarm.eu www.taichichuan.sk
emydura subglobosa, chelodina mccordi, chelodina gunaleni, chelodina longicollis, pogona vitticeps, blaptica dubia, blaberus boliviensis, panchlora nivea
Posledná úprava: 2 rokov, 1 mesiac Napísal miro293.

Re: Moje korytnačky: Klapavky 2 rokov, 1 mesiac #57354

Dakujem za Vase postrehy.
Mal som tam uz na pravej strane skaly (mal som to rozdelene pol piesok a pol skaly) ale nechodily sa tam vyhrievat tak som to prerobil ako to je teraz.
Na korok mi teraz nelezu ,ked bol ten prvy trocha mensi v(mesiac dozadu) tak tam lozil ale bol dost plachy vzdy skocil do vody. Skusim niekde najst vhodny kamen ktory bude viac do vysky ako do sirky lebo by som chcel zanechat aj rybky.Pomohlo by ak by som tam prilepil krizom do sikma sklo a dal tam piesok ? Myslim taku súš chodily
Bolo tam take sklo ako schodiky ale moc sa mi to nepacilo tak som to odstranil.
Teplota v byte je cca 22C voda cca 25-27C myslite ze by mohli prechladnut?
Inac keby sa dalo najradsej by som kupil vacssie akva a rovno tam hodil viac druhov.
Poriesim tieto uvidim o rok ... Musim sa naucit co im dat aby boli spokojne-potom budem aj ja....
este raz vdaka za rady...

Re: Moje korytnačky: Klapavky 2 rokov, 1 mesiac #57675

zdravim vas.som tu novy,ale mam velky zaujem o klapavku pyzmovu pre jej mensi vzrast nakolko byvam v panelaku a nemam podmienky na to mat nejake extra velke akvarko. chcem sa spytat kde sa da tento druh korytnaciek zohnat a aka je priblizna cena, dufam ze poradite kedze vidim ze mate nove prirasty este len dakujem velmi pekne a nech sa špuntom dari za skoru odpoved dakujem

Re: Moje korytnačky: Klapavky 2 rokov, 1 mesiac #57691

• miro293
  • NEPRÍTOMNÝ
Niekde to tu už asi bolo písané, ale pre istotu ešte raz. Klopavky pižmové sa dajú kúpiť pomerne bežne na burzách a v chovproduktoch, ich cena v obchode je asi 20,-€.
emydura subglobosa, chelodina mccordi, chelodina gunaleni, chelodina longicollis, pogona vitticeps, blaptica dubia, blaberus boliviensis, panchlora nivea

Re: Moje korytnačky: Klapavky 2 rokov, 1 mesiac #57693

neviem či sa to možem tuto spytat, alebo radsej by som popisal s niekym sukromne posty, ak to ide, niesom este zorientovany v tomto fore. chcem par podrobnosti ohladom klopaviek. miro ak vies pomoct budem rad ak napises spravu

Podajte si inzerát na www.ifauna.sk

Chov pavúkov, všetko pre chov, malé teráriá
Terárium pre pavúky aj na mieru podla vašich rozmerov, kúpiš najvýhodnejšie cez náš e-shop. Výroba: 0903-360-646

Re: Moje korytnačky: Klapavky 2 rokov, 1 mesiac #57701

• miro293
  • NEPRÍTOMNÝ
V pohode sa pýtaj, ak budem vedieť poradím Klopavky však nechovám, som zameraný skôr na iné druhy.

Re: Moje korytnačky: Klapavky 2 rokov, 1 mesiac #57707

takze ako som uz pisal chcel by som chovat tento druh korytnacky preto, pretoze byvam v panelaku a delim sa o izbu zo sestrou takze toho priestoru neni vela. viem ze akvarium by malo byt asi 5-krat dlhsie ako pancier korytnacky, a kedze tato korytnacka dorasta tak do 15 cm tak si myslim ze by stacilo akvarium o dlzke 60 cm,vyska 25 a sirka tak isto 25cm. moj prvy dotaz je: ake su hlavne rozdiely medzi klopavkou pyžmovou a klopavkou malou. a ak sa da tak aj cenove rozdiely. to nie len pre teba miro otazka, to tak celkovo. a na čo si mam davat pozor, choval som predtym korytnacku ale to bolo tak ze skor ako dieta mal som tak 12 rokov, teraz by som to rad bral vaznejsie. nechcem si kupit korytnacku do nezariadeneho akvaria. docital som sa niekde, ze tymto korytnackam vyhovuje piesok ako substrat...takze ten je uz na ceste ku mne no rad by som vedel, ci mozem nasadit nejake rastliny chcel by som niečo taketo [img/] www.akva.sk/gallery/akvaria-a1/poker-face-i34271.jpg?view=no_count [img/] nie vsade ale do urciteho rohu akvaria dat aj takyto koberec alebo ako to nazvat.niesom v tom profik. takze aj za akukolvek radu od kazdeho dakujem vopred
  • Strana:
  • 1
  • 2
Moderátori: ToPaS, johny31
Doba nahrávania stránky: 0.70 sekúnd

Najnovšie články

Naj články