Piatok, 18. máj 2012 Meniny majú: dnes: Viola zajtra: Gertrúda

Font Size

Nastavenia
Vitajte, návštevník
Užívateľské meno Heslo: Pamätať si ma

Riasy na panciery
(1 prehliadajúci) (1) hosť
  • Strana:
  • 1

TÉMA: Riasy na panciery

Riasy na panciery 4 mesiacov #89960

• Vladis
  • NEPRÍTOMNÝ
Dobrý deň.

Už dlhšie sa snažím zbaviť rias z korytnačky. Skúšal som rozne prípravky do vody ale stale nič :/ nemáte nejakú skúsenosť ? Ďakujem

Pozn. pravidelne jej makkou kefkou čistím pancier ale stále nič....

Re: Riasy na panciery 4 mesiacov #89962

• Nerd
  • NEPRÍTOMNÝ
Riasy im neublizuju, skor ich tym cistenim stresujes... Je to len esteticka zalezitost chovatela, korky v prirode su porastene cele a nijako im to nevadi.
Ľudská blbosť a vesmír sú nekonečné... Aj keď s tým vesmírom si nie som úplne istý...
A.Einstein

Re: Riasy na panciery 4 mesiacov #89968

• Vladis
  • NEPRÍTOMNÝ
hej ? tak potom v pohode lebo mne raz veterinar hovoril, ze moze dostat nejaku infekciu a nakoniec otravu krvi...

raz som s nou uz tak bol a dostavala injekcie
Posledná úprava: 4 mesiacov Napísal Nerd. Dôvod: prispevok vyssie sa necituje

Re: Riasy na panciery 4 mesiacov #89969

• Nerd
  • NEPRÍTOMNÝ
Urcite ti vravel o riasach?
Ľudská blbosť a vesmír sú nekonečné... Aj keď s tým vesmírom si nie som úplne istý...
A.Einstein

Re: Riasy na panciery 4 mesiacov #89975

• Vladis
  • NEPRÍTOMNÝ
Hej preto ma dost zarazilo ked si vravel, ze je to normalne...
Ked bola mensia tak som volal na veterinu, ze ma riasy na panciery...
Ked som prisiel tak som chodil asi 1 tyzden na injekcie zevraj to sa to moze dostat nejako do tkaniva alebo co poradil mi malachitovu zelen

Re: Riasy na panciery 4 mesiacov #89987

Vladis napísal:
tak som chodil asi 1 tyzden na injekcie zevraj to sa to moze dostat nejako do tkaniva alebo co poradil mi malachitovu zelen

amen tma

Re: Riasy na panciery 4 mesiacov #89988

• miro293
  • NEPRÍTOMNÝ
Už som počul veľa vecí, ale toto je za posledné obdobie najväčšia hovadina... Buď hovoril veterinár o niečom inom, ako riasach, alebo by mu bolo zobrať diplom.
www.terafarm.eu www.taichichuan.sk
emydura subglobosa, chelodina mccordi, chelodina gunaleni, chelodina longicollis, pogona vitticeps, blaptica dubia, blaberus boliviensis, panchlora nivea

Re: Riasy na panciery 4 mesiacov #89989

• Vladis
  • NEPRÍTOMNÝ
to je z toho nemoze hnit pancier ? Ked to ma pod supinkami ?

Ja si myslim, ze to na 80 % bolo kvoli tomu lebo som to uvadzal ako dovod navstevy u veterinara ked som sa tam objednaval

Podajte si inzerát na www.ifauna.sk

Chov pavúkov, všetko pre chov, malé teráriá
Terárium pre pavúky aj na mieru podla vašich rozmerov, kúpiš najvýhodnejšie cez náš e-shop. Výroba: 0903-360-646

Re: Riasy na panciery 4 mesiacov #89990

• Nerd
  • NEPRÍTOMNÝ
Riasy ale nie su pod supinami! Tie rastu na povrchu...

Ake je nieco pod supinami, tak skorej nejake plesnove/bakterialne ochorenie - byva to u nich bezne, ak nie su vhodne podmienky, je oslabena imunita atd... Preto som sa pytal ci naozaj povedal riasy.

Inak sa predpoklada (zatial to nie je dokazane), ze niektore jedince tym (rozpad panciera) trpia castejsie. Je to neprijemne a naozaj nebezpecne ochorenie. Ak sa podchyti vcas, je to ok a po case sa to zhoji v pohode. Nekroticke tkanivo sa musi ale odstranit - mal by to robit skuseny vet. Kedze su supiny tvorene keratinom, ide to pomerne lahko. Ale ak sa plesen dostane az ku kosti, tak hrozia zapaly a zvacsa je to potom rychly koniec...

Ak ma naozaj nieco take, tak mas zle podmienky. Znecistena voda, nevhodna teplota, ziadne UV, atd...
A.Einstein
  • Strana:
  • 1
Moderátori: ToPaS, johny31
Doba nahrávania stránky: 0.65 sekúnd

Najnovšie články

Naj články