Ahojte, pred par dnami som nahodou objavil toto forum a ostal som v nemom uzase, co vsetko je potrebne okolo korytnaciek a aku veda okolo toho vsetkeho je.
Prva vec, co ma prekvapila je dajake CITES. Nikde som nenasiel zoznam, aky druh musi mat aky papier a co mozem doma len tak chovat atd., aj ked v tychto teraristickych pojmoch sa nevyznam, takze som asi nehladal dobre. Korytnacku uz mam 12 rokov a co sa pametam, tak sme ju kupovali v jednom chovprodukte, vtedy za 500 Sk - viem ze tam mali vsetko zlacnene, tusim korytnacka mala stat povodne 1000, co presne za papier sme dostali si fakt nepametam, tusim to malo rozmer A5, ale asi sa urcite nenajde. Je to az taka podstatna vec, aby som to musel zhanat a vybavovat?
Dalej ma zaujalo, ako sa kto o korytnacky stara, niekto to ma v terariu, niekto vo vybehu. Moja korytnacka je strasne ziva a cez den sa prakticky nezastavi a v terariu len kukala cez sklo a skrabala na jednom mieste, takze po par rokoch sme si dajako odvykli od teraria a beha si volne po byte, vie kedy je kde slnko a tam sa zohrieva. Naucena je chodit kazde rano do kuchyne (najlepsie tak 2 minuty pred odchodom do roboty) a pockat si na jedlo, pripadne si vyhliadne dajaku obet, ktoru neustale prenasleduje az kym nedostane najest
Len co som tak cital ostatne prispevky, tak som az ostal zhrozeny, ako sa o tu svoju "nestaram", aj sme jej nechavali v noci zapnutu lampu, keby sa chcela zohriat ale ona si vzdy najde dajaky tmavy kut a tam spi. Teraz ked je vonku teplo, tak ju v sobotu beriem na cely den do zahrady na slnko. Teda by ma zaujimalo, nakolko vhodne/nevhodne je toto moje prostredie pre korytnacku.