Piatok, 18. máj 2012 Meniny majú: dnes: Viola zajtra: Gertrúda

Font Size

Nastavenia
Vitajte, návštevník
Užívateľské meno Heslo: Pamätať si ma

Gekončík nočný 2
(1 prehliadajúci) (1) hosť

TÉMA: Gekončík nočný 2

Re: Gekončík nočný 2 3 mesiacov, 3 týždňami #90074

Plánuješ natočiť súboj gladiátorov? Najprv tipujem padne šesťmesačný samec, a potom popri tom bude súboj dvoch rovnocenných titanov. Súbežne to schytajú samice.
Ale mimochodom, podobne bol realizovaný experiment, kde to všetko prebehlo vraj mierumilovne, ale to treba vedieť zariadiť. Je to v knihe od Rona Trempera. Ak ju máš, tam je to popísané.

Re: Gekončík nočný 2 3 mesiacov, 3 týždňami #90081

No. Vam úprimne poviem že som poriadne tvrdohlavý. Skúsil som ich dať spolu a nič sa nedialo doteraz sú úplne v pohode. V teráriu majú 5 úkrytov a všetky gekončiky sú v jednom. Absolutne sa tolerujú. Pozoroval som ich vyše 20 min. A ani raz na seba neútočili.
Najkrajšie sú jaštery
Trochu ma inšpiroval Pnr Takže: 1,4 E.M.
1,1 P.V.

Re: Gekončík nočný 2 3 mesiacov, 3 týždňami #90082

• danio007
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Ber zivot z humorom lebo ta jebne...
Radsej sa zdrzim komentaru. Poviem ti len ze:
Dockaj casu, ako husa klasu.
Su to tvoje zvierata...
Ahaetulla prasina 0,0,2, Chrysopelea paradisi 2,2, Pseudoboa neuwiedii 1,1, Boaedon fuliginosus 0,1,1, Epicrates cenchria cenchria 1,1,Corallus ruschenbergeri 0,0,1, Graphirus murinus 1,1, Leptopelis flavomaculatus 1,0, P.irminia, A.geniculata, G.rosea, H.Hercules, P. irminia......

Re: Gekončík nočný 2 3 mesiacov, 3 týždňami #90083

No tak ich teda radšej oddelím. Tie dve samičky dám zvlášť. A toho samca tam môžem nechať? Ešte ich odfotím ako sú spolu a aby ste videli aké sú velkosti.
Najkrajšie sú jaštery
1,1 P.V.

Re: Gekončík nočný 2 3 mesiacov, 3 týždňami #90084

Počkaj, až teraz som si všimol, že som prečítal namiesto dve trojročné samice - "dve trojročné samce". Mával som takto pokope eublíkov (aj keď menej a rovnakého veku), ale bol prípad, keď jedna samica jednoznačne viedla celý hárem (chovné jedince na dobu pár dní), a dávala to jasne najavo ostatným. Zvyšné sa zniesli, ale napokon pre lepší prehľad o diani a zdravotnom stave som ich držal osobitne. Len som musel viac cvrkov hádzať do terária, nakoľko niektorým akosi nevydalo, ale v ďalšom prípade to boli hlavne odchovy určené na predaj. Aj keď ti prevažujú samice, časť z nich je ešte mladá, a môže sa stať, že tam bude celkom slušná mela.
No a napokon, jeden chytí nejaku paskudnú chorobu, a hneď ich máš u všetkých. Toto nie je o karanténe, alebo tvrdej hlave, ale o zdravom rozume. Iba ak, chceš to držať na spôsob klietkového chovu = veľa nosníc = byzňis.
Ibaže to urobíš tak, ako som spomínal, že je to uvedené v tej literatúre. Ale myslím, že byzňis preváži.
Ak sú všetci v jednom úkryte, asi tie ostatné štyri nebudú bohviečo. Ináč, logicky, asi by tam boli, však? Alebo si dali rande cez sociálnu sieť?

Re: Gekončík nočný 2 3 mesiacov, 3 týždňami #90085

Neverím že sa nebudú vyhýbať jeden druhému čo to dá ... v prírode taký vekový mix gekončíkov pokope nenájdeš. Neviem ako dlho ich chováš ... ale strádanie jedinca po 20 minútach neobjavíš. A ešte prísun potravy ... tie 3 mlade by som nechal vyrasť osamote ... a týka sa to aj samca. 2 veľké samice si poriadok, a aj s krmivom urobia ...
Aká matka, taký skrutkovač...

Re: Gekončík nočný 2 3 mesiacov, 3 týždňami #90086

• Nerd
  • NEPRÍTOMNÝ
Povodne som mal chut napisat nieco od pluc, ale mam kopu roboty... Takze, len v skratke: Mudry sa uci na chybach (radach) cudzich. Idiot na svojich.
Ľudská blbosť a vesmír sú nekonečné... Aj keď s tým vesmírom si nie som úplne istý...
A.Einstein
Posledná úprava: 3 mesiacov, 3 týždňami Napísal Nerd.

Re: Gekončík nočný 2 3 mesiacov, 3 týždňami #90087

Nj. Tak teda ich zatiaľ nechám tak (iba kým spravím druhé terarko to bude cca za dva dni) Gekončíkov chovám cca mesiac Ale s teraristikou som začal pred štyrmi rokmi. Prikladám ešte foto.
Najkrajšie sú jaštery
1,1 P.V.

Podajte si inzerát na www.ifauna.sk

Chov pavúkov, všetko pre chov, malé teráriá
Terárium pre pavúky aj na mieru podla vašich rozmerov, kúpiš najvýhodnejšie cez náš e-shop. Výroba: 0903-360-646

Re: Gekončík nočný 2 3 mesiacov, 3 týždňami #90088

• Nerd
  • NEPRÍTOMNÝ
Teraristike sa venujem tak +- 16 rokov (aktivnemu chovu) a to neratam par rokov studia teorie. Stale sa povazujem za zaciatocnika, ktory sa furt uci nove veci... Zamysli sa nad tym - to neni o tom ako dlho sa tomu venujes, ale kolko sprostosti u toho narobis. Tvrdohlavost majitela casto stoji dane zviera zivot.
Ľudská blbosť a vesmír sú nekonečné... Aj keď s tým vesmírom si nie som úplne istý...
A.Einstein

Re: Gekončík nočný 2 3 mesiacov, 3 týždňami #90089

Ja sa s tebou nehádam. Súhlasim so všetkým čo si do teraz povedal. A pokiaľ da niekdo rozumné argumenty tak ja ich zoberiem a budem sa podla toho riadiť. A ani raz som nepovedal že som skúsený chovateľ. Predsa len mam 16.
Najkrajšie sú jaštery
1,1 P.V.
Moderátori: ToPaS, johny31
Doba nahrávania stránky: 0.62 sekúnd

Najnovšie články

Naj články