Možno budem hnusný, ale skôr ako si niečo obstaráš by si mal vela vela a vela čítať o tom druhu kt. chceš a niečo aj o hadoch všeobecne, ja som taktiež uplný nováčik, ale mám toho prečítaného asi až až... (tým by si zistil ako sa hady zvliekajú, to že od dĺžky sa to dá len málo odhadnúť, lebo zaleží od genetiky atd. hadíka, pri min. čítaní o hadíkovi zistíš aj vek kt. sa dožíva)
...
taktiež sa z pozerania videa moc nenaučíš, pozrieš si to, dobre, vieš čo kde a ako približne, ale naživo je to odosť iné a sám by si sa dotoho fakt nemal púšťať, lebo potom kv. neodbornosti môže hadík akurat trpieť...
...
za dalšie, je tuna zopár tém o užovke červenej (elaphe guttata), tak prečo tu vznikla dalšia?
...
ospravedlnujem sa zato, že som taký, ale fakt nemám rád ked si človek najprv obstará zviera a až potom zistuje informácie
...
každopádne ti prajem vela šťastia v chove tohoto pekného hadíka

...
inak k tomu páreniu čo si spomínal, je pravdepodobné že ste kúpili súrodencov (ak nie, tak sa ospravedlnujem), čiže páriť ich spolu nieje bohvie čo, potom vznikajú čím dalej tým viac náchylnejšie jedince a viac genetických vád... u studenokrvných živočíchov to nieje také zlé ako napr. u ludí atd., ale tiež to spraví svoje a takými chybami sa časom len zhoršujú kvality odchovov...
...
dúfam že sa namna nik nenaštve a že sa vám to bude chcet čítať