Nachádzate sa tu:   www.teraristika.sk Diskusné fórum
Vitajte,
môžete sa prihlásiť alebo registrovať.    Nepamätáte si heslo?

Uzovka cervena skuste poradit
(1 zhliadnutí) (1) hosť
DoleStránka: 123456
Téma: Uzovka cervena skuste poradit
Uzovka cervena skuste poradit Pred 1 rok, 5 mesiacov  
zdravim vsetkych...
Dnes som kupil novu uzovku cervenu. Spytal som sa na vsetko majitel vystavy mi povedal ze uz papala a myslim si ze ano je vacssia ma 37 cm...chcem sa opytat...v akom zvleku podla Vas moze byt?ma 37 cm a je pekne sfarbena klasicka cervena uzovka...pohlavie si uz zistim sam:)
nevyznam sa v zvlekoch hadov ani kolko ich maju za zivot..som chovatel pavukov a toto je moj prvy had...a este jednu vec sa chcem spytat...akeho veku sa dozivaju uzovky cervene?....
Za odpovede dakujem
Murinus
Užívatelia "offline" Zobraziť profil užívateľa
Administrátor zakázal anonymné príspevky.

Reklamný panel

Podajte si inzerát na www.ifauna.sk

Re: Uzovka cervena skuste poradit Pred 1 rok, 5 mesiacov  
no zvleky u hadov sa nepocitaju ako u pavukov.Hady sa zvliekaju cely zivot takze zalezi od jedinca kolko krat sa zvliekol.dufam ze si pochopil.pohlavie neviem ci si urcis sam ,kedze je to tvoj prvy had a osondovat alebo o palpovat by ti ho mal nejaky skuseny clovek
kilo
Pohlavie: Muž Miesto: Banska Bystrica Narodeniny: 09/05

no a pavuky sa nezvliekaju cely zivot?jasne ze ano...len ich zvleky sa oddaluju cim starsi tym vacssi casovy usek medzi zvlekmi...ja som len chcel vediet kolko priblizne moze mat zvlekov taky 37 jedinec ci jeden ci dva zvleky....a kolko rokov sa asi dojzie taky had
Murinus

no ja ešte nemám tak dlho moju elapphe, ale dožívajú sa asi 12-15rokov. Samozrejme,je to individuálne. Pokiaľ sa nemýlim, maximum je 18r,ale napr mne uhynula moja predchádzajúca bez zjavnej príčiny po pól roku.
aivenhov
366 065 775 Pohlavie: Muž Miesto: Chtelnica

Na zvleky sa to nerata, pretoze sa zvliekaju kazdy mesiac. A to myslim pavuky nerobia, aj ked sa zvliekaju cely zivot....
Podla cm tiez neodhadnes kolko mala zvlekov. Niektore mladata sa vyliahnu vacsie, ine mensie.
Bude to tohtorocne mlada, cize sa narodila najskor niekedy v maji, ale pravdepodobne koncom juna/zaciatkom jula. Bude mat teda maximalne par mesiacov a za sebou jeden, dva, maximalne tri zvleky.
Pohlavie si asi sam nezistis (ak v tom niesi skuseny) a ani ti to neodporucam skusat sam bez odborneho dohladu. Mohol by si hadikovi ublizit a to urcite nechces..
ELFKA
389776804 Pohlavie: Žena elfkamirka ELFKA CORNS Miesto: Pezinok Narodeniny: 05/19
Posledná úprava: 28/08/2010 21:31 Spravil: ELFKA.
Elaphe guttata : Klasik 100%hetero Amelano 1,1. Klasik 100%hetero Anery 0,1. Amelano FLUORESCENT-ORANGE 0,1. Snow 1,1. Anery 0,1. Amelano 0,0,1. CREAMSICLE 1,1.
Phelsuma madagascariensis grandis 1,1

www.elfka.estranky.sk

pavuk sa zvlieka az do adultneho zvleku vtedy samce sa uz nezvliekaju a samice po dosiahnutí adultného zvleku sa zvliekajú raz za 1, 2 a viac rokov, po celý život. .Ja som tim chcel povedat ze u hada si nepocitas zvlek ako u pavuka ze napr.12zv bude adult.
kilo
Pohlavie: Muž Miesto: Banska Bystrica Narodeniny: 09/05

ma za sebou asi jeden zvlek
t-man
439594039 Pohlavie: Muž santano Miesto: PD

Dakujem Vam za reakcie.......no tak jasne Kilo potom som to nepochopil prepac myslel som ze narazas nato ze pavuky sa nezvliekaju cely zivot...no ano to zvliekanie sa u pavukov rata to je natom cize u hadov nie...to nazoaj kazdy mesiac fiha
No tak pan od ktoreho sme kupovali na burze resp vystave nemal vela casu na kecky ale kupoval som s kamaratom...povedal nam ze maju dva mesiace...jeho ma 30 cm moj ma 37 cm....a ze obidva maju 2 mesiace...zvlek nepovedal a pohlavie vravel ale sme si to splietli potom neskor uz...
a co sa tyka pohlavia...videl som par naucnych videi na palpovanie viem ze niesom nato expert ale skusil by som to nejak jemne...ako inak potom zistim pohlavie? Viete v moojom okoli teda myslim okruh kamaratov nikto velmi nechova hady akurat s tym kamaratom chovame pavuky dlho a hada sme teraz kupili....tak mi neostava nic ine len zistit to sam...ale kazdopadne dakujem za rady cize mozem radat tak s 1 max 2 zvlekmi ale kedze as to nerata tak to je jedno potom:)...

Velmi sa rozpisujem ale je to nova skusenost a tak...keby sme mali samicu a samca urcite neskor chceme aj poparit cize chcel som aj zimovat neviem ci mi poradite v akom mesiaci najlepsie...a tak:)nejake rady...vsetci tu chovate hadov?
Murinus

Reklamný panel
Hady su nadherne zvieratka treba o nich vela vela študovat.
lulinka.blog.cz/0706/uzovka-cervena
t-man
439594039 Pohlavie: Muž santano Miesto: PD

Možno budem hnusný, ale skôr ako si niečo obstaráš by si mal vela vela a vela čítať o tom druhu kt. chceš a niečo aj o hadoch všeobecne, ja som taktiež uplný nováčik, ale mám toho prečítaného asi až až... (tým by si zistil ako sa hady zvliekajú, to že od dĺžky sa to dá len málo odhadnúť, lebo zaleží od genetiky atd. hadíka, pri min. čítaní o hadíkovi zistíš aj vek kt. sa dožíva)
...
taktiež sa z pozerania videa moc nenaučíš, pozrieš si to, dobre, vieš čo kde a ako približne, ale naživo je to odosť iné a sám by si sa dotoho fakt nemal púšťať, lebo potom kv. neodbornosti môže hadík akurat trpieť...
...
za dalšie, je tuna zopár tém o užovke červenej (elaphe guttata), tak prečo tu vznikla dalšia?
...

ospravedlnujem sa zato, že som taký, ale fakt nemám rád ked si človek najprv obstará zviera a až potom zistuje informácie
...
každopádne ti prajem vela šťastia v chove tohoto pekného hadíka
...
inak k tomu páreniu čo si spomínal, je pravdepodobné že ste kúpili súrodencov (ak nie, tak sa ospravedlnujem), čiže páriť ich spolu nieje bohvie čo, potom vznikajú čím dalej tým viac náchylnejšie jedince a viac genetických vád... u studenokrvných živočíchov to nieje také zlé ako napr. u ludí atd., ale tiež to spraví svoje a takými chybami sa časom len zhoršujú kvality odchovov...
...
dúfam že sa namna nik nenaštve a že sa vám to bude chcet čítať
PatriX
363-324-445 Pohlavie: Muž Miesto: Senica Narodeniny: 05/07
Elaphe Guttata F-O (100%hetero Anery) 0.1
Elaphe Guttata Anery (100%hetero Amelano) 1.0
Boa Constrictor mix 0.0.1

HoreStránka: 123456
Moderátori: ToPaS, johny31

O projekte

Teraristika.sk vznikla ako projekt pre podporu teraristiky na Slovensku. Práve ste na novej verzii, stránky a fóra. Podporujeme všetky aktivity jednotlivých chovateľov i organizácie ktoré existujú, alebo práve vznikajú.