Piatok, 18. máj 2012 Meniny majú: dnes: Viola zajtra: Gertrúda

Font Size

Nastavenia
Vitajte, návštevník
Užívateľské meno Heslo: Pamätať si ma

Boa constrictor
(1 prehliadajúci) (1) hosť

TÉMA: Boa constrictor

Re: Boa constrictor 4 mesiacov, 2 týždňami #89455

Problem s muškamy som vyriešil .Boli to chvostoskoky ako si pisal takže som to nechal tak ,ale neostomosan mam už doma v zasobe ak by sa ukazali naozaj roztoče . Teraz mam ale iny problem mam podozrenie že jeden z mojich hogov ma zapal pluc alebo je len prechladnuty.
Priznaky :Pootvorena papula,tažke dychanie,nafukovanie hrdla a pukanie z nosa
To nafukovanie hrdla som spozoroval asi pred 5 dnami dnes aj to pukanie a problem s dychanim .Hady mam pri dennej teplote 36 pod ziarkovkou a do 27 okolie teraria a noc s poklesom na 22 az 23.
Hada som premiestnil do plastoveho boxu v ktorom kurim 24h na 37 až 38 stupnov ,niečo take som našiel na nete.Mam spraviť ešte nejake opatrenia ? či bude had schopny sa sam v teple a karantene preliečit?

Fabiny..
Možeš ho dať hned do velkeho teraria ,ale budeš ho tam furt hladať a podla mna je zbytočne vykurovať terarium pre dospeleho b.c.i. ked mu postači na rok plastovy box s jednou ziarovkou.
Bci. Hog Island 1,1 , costa rica 1,1 Sonor 1,1 , Nicaragua 1,1 ; Elaphe Guttata amelano 1,1 ; Agama vitticeps 1,1 ;
Svaby: Blaberus boliviensis,Byrsotria fumigata,Blaberus giganteus,Blaptica dubia,Eublaberus posticus,Hemi Blaberus brunneus,Blaberus cranifer,madagaskarsky,gold rhypharobia maderae,zophobas morio

Re: Boa constrictor 4 mesiacov, 1 týždeň #89456

Vysoka teplota je fajn, ale pri tych priznakoch moze aj nemusi pomoct. Kazdopadne, jedina spravna volba je ist ku vetovi, spravit vyter z trachey, dat na kultivaciu a podla vysledkov nasadit liecbu...

Re: Boa constrictor 4 mesiacov, 1 týždeň #89462

• Nerd
  • NEPRÍTOMNÝ
Cast tvojho prispevku som presunul sem - www.teraristika.sk/forum/32-hady/80952-choroba-?limit=10&start=20#89461

PureNatural napísal:
Fabiny..
Možeš ho dať hned do velkeho teraria ,ale budeš ho tam furt hladať a podla mna je zbytočne vykurovať terarium pre dospeleho b.c.i. ked mu postači na rok plastovy box s jednou ziarovkou.

K tomu mam len 1 vec - riesis zapal pluc a druhemu radis, ze vykorovanie terka je zbytocne? To si robis srandu???
Ľudská blbosť a vesmír sú nekonečné... Aj keď s tým vesmírom si nie som úplne istý...
A.Einstein

Re: Boa constrictor 4 mesiacov, 1 týždeň #89470

Myslel som to tak že je zbytočne vykurovať velke terarium pre velhada čo ma 60 cm ktoremu postači tera o 50X30X30 kde na dosiahnutie teplôt bude stačit 25 ziarovka .To bola rada na usporu energie. Pre dospeleho v terariu 175X75X50 treba mať aspoň dve ziarovky a topne folie cim sa dostaneš až na 140w
Bci. Hog Island 1,1 , costa rica 1,1 Sonor 1,1 , Nicaragua 1,1 ; Elaphe Guttata amelano 1,1 ; Agama vitticeps 1,1 ;
Svaby: Blaberus boliviensis,Byrsotria fumigata,Blaberus giganteus,Blaptica dubia,Eublaberus posticus,Hemi Blaberus brunneus,Blaberus cranifer,madagaskarsky,gold rhypharobia maderae,zophobas morio

Re: Boa constrictor 4 mesiacov, 1 týždeň #89472

• Nerd
  • NEPRÍTOMNÝ
Ma to 1 drobny problem... V tom velkom terarku vytvoris v pohode teplotny aj vlhkostny gradient = zviera ma moznost vybrat si co mu vyhovuje...
V plastovej bedni s 1 ziarovkou na nieco take zabudni...
Takze bavime sa tu o tom, ci dat zvieratam co najlepsie podmienky, alebo ako usetrit prachy tym, ze das nutne minimum?

Kazde zviera ma urcitu mieru tolerancie k podmienkam prostredia... Ale ked bude 1 neustale prezivat blizko tolerancnej hranice a 2 bude v optime, tak hadaj ktore na tom bude lepsie?

Neustale sa kazdemu snazim vysvetlit, ze prachy za nakup zvierata, su len tie prve minimalne naklady... Na vytvorenie spravnych podmienok to chce zainvestovat viac...
Ľudská blbosť a vesmír sú nekonečné... Aj keď s tým vesmírom si nie som úplne istý...
A.Einstein

Re: Boa constrictor 4 mesiacov, 1 týždeň #89487

• Boa1
  • NEPRÍTOMNÝ
Ako dlho máš toho HIB doma? , nechcel som reagovať ale nedalo mi to.... Chalani ak má take teploty ako piše tak silno o tom pochybujem že bude prechladnutý(aj ked priznaky sedia). Neviem ako je to u B.c. s pneumoniou ale pri C. caninus a morelia viridis vzniká privysokou alebo naopak prinizkou teplotou.
Sice ked som si chcel o tom čosi prečitať tak mi vyhodilo že pneumonia je to site čo zapal pluc, no čo som pisal s chovatelmi tak je to niečo iné.

Re: Boa constrictor 4 mesiacov, 1 týždeň #89497

Boa - nie je to nič iné - pneumonia = zápal pľúc ale môže mať niekoľko príčin (bakteriálna, od parazitov, zo zlých podmienok...) a štádií (akútna, chronická...)

To, že má teploty aké má vôbec neznamená, že to pneumónia nieje (napr. pseudomonas - tie sa ti v pľúcach uchytia kedykoľvek, môžeš mať 100% optimálne podmienky a had ti odíde na akútnu pneumóniu spôsobenú práve touto baktériou...ale to by bolo na dlho a ja som lenivý písať)

Re: Boa constrictor 4 mesiacov, 1 týždeň #89511

• Boa1
  • NEPRÍTOMNÝ
fleiredelie dik za objasnenie. Niečo som o tom našiel ale je toho dosť malo. ohladom plucnych parazitov tak isto skor len od znameho mám info.
kedže si lenivý pisať tak snád pokecame len dufam že na to nezabudnem dosť ma to zaujima.

Podajte si inzerát na www.ifauna.sk

Chov pavúkov, všetko pre chov, malé teráriá
Terárium pre pavúky aj na mieru podla vašich rozmerov, kúpiš najvýhodnejšie cez náš e-shop. Výroba: 0903-360-646

Re: Boa constrictor 4 mesiacov, 1 týždeň #89515

No kompletne som prezrel hady a našiel som na nich par roztočov.Ten nachcipany ich mal pod hlavou a na hlave.Mam doma neostomosan no neviem presne ako to použiť na nete som našiel rozne rady. POtierať hady a davať pozor na hlavu a kompletne prečistit každu vec z teraria.Kupeľ a karantena kym sa vycisti terarium.Alebo jeden pan pisal že to rozriedi a kompletne postrieka cele terarium aj hady a dalej to už nerieši a že sa roztočov zbavy. Poradte ako pouzivate neostomosan

Re: Boa constrictor 4 mesiacov, 1 týždeň #89516

• Nerd
  • NEPRÍTOMNÝ
PureNatural napísal:
Poradte ako pouzivate neostomosan

www.teraristika.sk/forum/22-veterinari-a-lieenie/77043-roztoe-v-terariu#77047
A.Einstein
Moderátori: ToPaS, johny31
Doba nahrávania stránky: 0.64 sekúnd

Najnovšie články

Naj články