|
Re: čo navrhujete robiť pre ochranu plazov? Pred 10 mesiaca, 2 týždňov
|
|
levanr Napísal:
Noo ja som začal od tých najmenších Poznám sa z riaditelkou v jednej škôlky v Trnave , tak som tam na žiadosť pani riaditeĺky doniesol Zuzanu a spravil som im tam v každej triede takú jednoduchú prednášku o plazoch a deti sa zatial na koberci hrali zo Zuzou . Zvlaštne že tie najmenšie sa ale absolutne nebaali Raz som bol aj v škole ,ale to len tak v jednej triede .
Na tom, že sa jej tie najmenšie vôbec nebáli nieje nič zvláštne. Strach z plazov nieje vrodený ale získaný, pokiaľ sa toho bojí mama alebo oco, tak sa toho bojím aj ja. Takisto tomu "dopomohla" éra kresťanstva a zvyky a tradície v rodinách a kultúrach. Napríklad v egypte alebo indii, sú hady uctievané....Preto hlavný problém je, odstrániť mentálny blok u ľudí už v detstve aby neučili svoje deti tomu zlozvyku nenávidieť hady, ale prinajmenšom ich rešpektovať a nezabíjať.
|
|
|
|
www.plazyunas.com
B.C.mix 1.2, 1.1 B.c.amarali Bolivia, 1.1 B.c.amarali Sao Paolo, Osteolamus tetraspis 1.1,E.guttata anery 1,1
|
|
|
|
|
|
Mam rovnaky nazor ako ostatni, nie je nic lepsie nez osveta... Problem je v spolocnosti a jej vychove, vela mladych si rado pozrie nejaky blby film o kriminalite, drogach atd nez zaujimavy a hlavne REALny dokument o plazoch, povedzme....
|
|
|
|
!Ponerinae ants rock!
|
|
|
|
|
|
mna sokovalo ked ma pozvali urobit prednasku na 1 nemenovany gympel v BA... Decka boli unesene, ucitelky tiez... Potom ked sme kecali z nich vypadlo ze ziveho hada vidia prvy krat - vyse 40rocne zenske - proficky s biologickym vzdelanim... To ze sa plazov boja ani radsej nezmienujem... Predsudky u uciteliek biologie su to najhorsie...
|
|
nerd
|
|
|
|
|
|
|
|
Rado, bol som na veterine, a najlepšia perlička bola, že bein kolega MvDr. XY, ked mu bea vypravala storry o tom, ako ju uhryzla vretenica úplne prestrašene povedal " to u nás žijú jedovaté hady?" Netrebalo mi viacej.........
|
|
|
|
www.plazyunas.com
B.C.mix 1.2, 1.1 B.c.amarali Bolivia, 1.1 B.c.amarali Sao Paolo, Osteolamus tetraspis 1.1,E.guttata anery 1,1
|
|
|
|
|
fleiredelie Napísal:
Rado, bol som na veterine, a najlepšia perlička bola, že bein kolega MvDr. XY, ked mu bea vypravala storry o tom, ako ju uhryzla vretenica úplne prestrašene povedal " to u nás žijú jedovaté hady?" Netrebalo mi viacej.........
jj podobne sa pytala jedna z tych uciteliek - a na SK ziju aj jedovate hady? a v BA? 
|
|
nerd
|
|
|
|
|
Re: čo navrhujete robiť pre ochranu plazov? Pred 2 týždňov, 4 dní
|
|
|
takej zobrat diplom
|
|
|
|
|
|
|
Re: čo navrhujete robiť pre ochranu plazov? Pred 2 týždňov, 1 deň
|
|
|
podla mna by bolo dobre na verejnost doniest nejaku koralovku alebo uzovku (hada nad 2m by som nedoniesol lebo su aj taky ludia co by mohli zavolat fyzlov a ty by si pomysleli ze som doniesol smrtelne nebezpecneho hada a este by my daly pokuty aj ked je neskodny(a ukazat aky je to neskodny tvor.a v skolach raz za cas prisiel niekdo s nejakym hadom varanom leguanom (lebo niektory sa boja aj jasterky.( a predniest nieco o nych. a sem tam urobit nejaku expediciu do prirody aby pozorovaly plazy.raz ked sme isli na skolsky vylet nana zemi bola asi 40cm dlhy natrixskaa hned vsedci od nej utiekli aj ked sme sa ucili ze ked ma had zlte polmesiace za hlavov ze to je uzovka(a mali by povedat ze ma len uzovka obojkova moj spoluziak sa aj tejto radi drzal a raz mi povedal ze videl 2m vretenicu a ked som sa ho opytal ze jak na to prisiel povedal ze nemala zlte skrvny za hlavou( tak by sa mali dat aj presniesnie vyucby o plazoch
|
|
|
|
|
|
|
Re: čo navrhujete robiť pre ochranu plazov? Pred 2 týždňov, 1 deň
|
|
reptilista Napísal:
podla mna by bolo dobre na verejnost doniest nejaku koralovku alebo uzovku (hada nad 2m by som nedoniesol lebo su aj taky ludia co by mohli zavolat fyzlov a ty by si pomysleli ze som doniesol smrtelne nebezpecneho hada a este by my daly pokuty aj ked je neskodny(a ukazat aky je to neskodny tvor.a v skolach raz za cas prisiel niekdo s nejakym hadom varanom leguanom (lebo niektory sa boja aj jasterky.( a predniest nieco o nych. a sem tam urobit nejaku expediciu do prirody aby pozorovaly plazy.raz ked sme isli na skolsky vylet nana zemi bola asi 40cm dlhy natrixskaa hned vsedci od nej utiekli aj ked sme sa ucili ze ked ma had zlte polmesiace za hlavov ze to je uzovka(a mali by povedat ze ma len uzovka obojkova moj spoluziak sa aj tejto radi drzal a raz mi povedal ze videl 2m vretenicu a ked som sa ho opytal ze jak na to prisiel povedal ze nemala zlte skrvny za hlavou( tak by sa mali dat aj presniesnie vyucby o plazoch
Prednášky po školách robíme viď. www.plazyunas.com
nielen užovka obojková má žlté polmesiačiky za hlavou, majú ich aj juvenilní jedinci užovky stromovej - a niektorým vydržia až do dospelosti 
|
|
|
|
www.plazyunas.com
|
|
|
Re: čo navrhujete robiť pre ochranu plazov? Pred 2 týždňov
|
|
|
Čaw nemali ste kedysi prednášku myslím ZPH v Považskej Bystrica a nemali ste tam Boa consiktor albína?
|
|
|
|
Agama bradatá
|
|
|
Re: čo navrhujete robiť pre ochranu plazov? Pred 2 týždňov
|
|
|
ago13 Napísal:
Čaw nemali ste kedysi prednášku myslím ZPH v Považskej Bystrica a nemali ste tam Boa consiktor albína?
nie nemali
|
|
|
|
AkvaTera Trnava 10.10.2010 http://trnava.akvatera.sk
www.plazyunas.com - stránka o plazoch Slovenska
1.0 BC mix; 1.0 Python regius; 1.2 BCC Surinam; 1,1 BCC Guyana; 1.0 Paleosuchus palpebrosus a dočasne 1.0 BCC Peru
|
|
|