Nachádzate sa tu:   www.teraristika.sk Diskusné fórum
Vitajte,
môžete sa prihlásiť alebo registrovať.    Nepamätáte si heslo?
DoleStránka: 123
Téma: čo navrhujete robiť pre ochranu plazov?
čo navrhujete robiť pre ochranu plazov? Pred 5 rokov, 1 mesiac  
Radi by sme boli ak by ste nám napí­sali vaše názory na aktivity, ktoré by podľa Vás najviac pomohli zmeniť predsudky bežných ľudí­.
Mino
Administrátor
Užívatelia "offline" Zobraziť profil užívateľa
246791210 Pohlavie: Muž Združenie priateľov herpetofauny Miesto: Trnava Narodeniny: 12/28
Posledná úprava: 22/10/2009 22:23 Spravil: Heri.
18.9.2011 AkvaTera Trnava http://trnava.akvatera.sk
www.plazyunas.com - stránka o plazoch Slovenska
1.0 BC mix; 1.0 Python regius; 1,1 BCC Brazil; 2.1 BCC Surinam; 1,1 BCC Guyana; 0.1 Paleosuchus palpebrosus
Administrátor zakázal anonymné príspevky.

Reklamný panel

Podajte si inzerát na www.ifauna.sk

Re: čo navrhujete robiť pre ochranu plazov? Pred 5 rokov, 1 mesiac  
podlla mna ziive ukazky.... prvy krat som drzala dospelu tarantulu na burze a dost sa mi to pacilo . v klastore pod znievom je skola specializovana na zvierata, maju tam najakeho pyotna, uzovky, pakobylky a deca to prijmaju v pohode, bola som tam na exkurzii ale musia videt dovod precoo sa ich nemusia bat
Shickulka
Akva: Tetry konzske, neonove, cierne, paraquajske, ciernocvoste, Botia, Synodontis, Sumce sklovite,
Tera1: G. Vittatus 1.0
Tera2: E. macularius 1,1

Takze zive ukazky, no dalo by sa to spojit s prednaskami ktore planujeme i ked na zive ukazky by sa museli pouzivat nasi vlastny chovanci a nie nase plazy ktore su vsetky chranene.
Mino
Administrátor
246791210 Pohlavie: Muž Združenie priateľov herpetofauny Miesto: Trnava Narodeniny: 12/28
18.9.2011 AkvaTera Trnava http://trnava.akvatera.sk
www.plazyunas.com - stránka o plazoch Slovenska
1.0 BC mix; 1.0 Python regius; 1,1 BCC Brazil; 2.1 BCC Surinam; 1,1 BCC Guyana; 0.1 Paleosuchus palpebrosus

to je ten problem ze kto vystavi svoje zvierata stresu, obchytkavnaiu.... ale tie blbosti ze ked je terarium v nom 50 hadov a v tom 5000sk je total stupidne...
Shickulka
Akva: Tetry konzske, neonove, cierne, paraquajske, ciernocvoste, Botia, Synodontis, Sumce sklovite,
Tera1: G. Vittatus 1.0
Tera2: E. macularius 1,1

Re: čo navrhujete robiť pre ochranu plazov? Pred 4 rokov, 3 mesiacov  
no ja neviem ale myslim si ze tie zive ukazky by boli v pohode, napriklad ak by ukazali zopar gekoncikov nocnych ludom do ruk aby zistili ze plazy su neskodne, tak by im doslo ze taka zelena jastericka ktora im beha po zahrade bude tiez neskodna.
A od hadov sa ludia strania preto, ze si myslia ze su slizke....takze to im treba tiez nejak vysvetlit.
mato92
349624871 Pohlavie: Muž Miesto: Banská Bystrica Narodeniny: 09/17
E. Macularius 1.2
Akvárium s rybičkami a potvorkami
Nemecký ovčiak 0.1
Mlok
Pakobylky Medauroidea extradentata

Re: čo navrhujete robiť pre ochranu plazov? Pred 2 rokov, 3 mesiacov  
Podľa mňa by bolo potrebné natočit zopár videí kde sa ludia a hady spolu hrajú mazlia.A potom zas priložiť zopár screenov mŕtvych hadov aby si ľudia uvedomili ako sa k hadom správajú a nemajú na to dôvod.Potom tieto videjka zavesiť na net a porozposielať napr.Po školách a tak...Takže môj názor je - Krátka 20-30MINUTOVY dokument.
alex555
Elaphe Guttata 0,1
Lampropeltis Triangulum Sinaloe 0,1
hady-plazy.wbl.sk/Domov.html

No ja som tiez toho nazoru ze treba ludom ukazat ze plazov sa natreba bat....vetsina ludi ked vidi hada ci uz na zivo alebo na obrazku povie hned ze "fuj" a pritom nevedia o tom nic.
Treba im ukazat ze plazy niesu monstra zeruce ludi ako to filmoch byva. Treba ukazat ze plazy sa daju chovat, pozorovat a spoznavat tak ako ostatne zivocichy.
To je moj anzor
12syky
387847420 Pohlavie: Muž Miesto: Stará Ľubovňa Narodeniny: 09/09

Jednoznacne ukazky ziviych zvierat a prednasky...Nejake gekonciky, guttky, mozno constrictor...A potom vela fotiek a nejakych videii NASICH PLAZOV, ukazat cim sa zivia a co vlastne robia pre nas ekosystem(hlavne znizovanie poctu hlodavcov), , decka trochu postrasit pokutou za zabitie nejakeho toho plaza, ci uz jasterice alebo hada.Taktiez im povedat a ukazat co najviac co sa tyka naseho jedineho jedovateho hada berusky, ake nebezpecenstvo hrozi pri uhryznuti, popisat miesta kde sa moze vyskytovat aby tam nechodili, jej uzitocnost a podobne...A hlavne ich presvedcit ze nie vsetko co nema 2, alebo 4nohy je hnusne a slizke...Hadia koza je velmi jemna, a hebka, nech si skusia pohladkat takeho pekneho vyhriateho constrictora a urcite zmenia nazor...Vsetko je to hlavne o tom, kolko toho decka o tychto zvieratach vedia, a tak sa k nim potom aj spravaju....
danio007
Ber zivot z humorom lebo ta jebne...
473 120 133 Pohlavie: Muž danio00072 Miesto: Daleky saleny vychod..... Narodeniny: 11/30
Ahaetulla prasina 0,0,4, Boa constrictor mix 1,0, Baedon fuliginosus 0,1,1, Epicrates cenchria cenchria 1,1,Corallus ruschenbergeri 0,0,1, Graphirus murinus 1,1, Leptopelis flavomaculatus 1,0, P.irminia, A.geniculata, G.rosea, H.Hercules......

Reklamný panel
Super, že sa oživila táto téma, som rád, že sa do nej znovu zapojilo pár diskutujúcich. Čo sa prednášok týka, tie robíme viac menej stále aktívne (Združenie priateľov Herpetofauny) a práve teraz nám začína vhodné obdobie na robenie prednášok (aj keď nie práve vhodné na prenášanie plazov na ukážku). Prednášky sú vhodné pre deti na ZŠ a SŠ. Máme pripravený prezenčný materiál, teraz pôjdu po dorobení grafiky do tlače aj nejaké letáky a propagačné materiály. V KE mám zatiaľ viac-menej zajednané 3-4 prednášky. Každý, kto má chuť a čas.....hop hop na stránku www.plazyunas.com a môžete sa pridať
fleiredelie
455666032 Pohlavie: Muž milan.oselsky plazyunas Miesto: Košice Narodeniny: 08/02

Noo ja som začal od tých najmenších Poznám sa z riaditelkou v jednej škôlky v Trnave , tak som tam na žiadosť pani riaditeĺky doniesol Zuzanu a spravil som im tam v každej triede takú jednoduchú prednášku o plazoch a deti sa zatial na koberci hrali zo Zuzou . Zvlaštne že tie najmenšie sa ale absolutne nebaali Raz som bol aj v škole ,ale to len tak v jednej triede .
levanr

HoreStránka: 123
Moderátori: ToPaS, johny31

O projekte

Teraristika.sk vznikla ako projekt pre podporu teraristiky na Slovensku. Práve ste na novej verzii, stránky a fóra. Podporujeme všetky aktivity jednotlivých chovateľov i organizácie ktoré existujú, alebo práve vznikajú.