Nachádzate sa tu:   www.teraristika.sk Diskusné fórum
Vitajte,
môžete sa prihlásiť alebo registrovať.    Nepamätáte si heslo?
DoleStránka: 1
Téma: Zásuvka
*
Zásuvka Pred 1 rok, 5 mesiacov  
Chcela by som sa s vami poradiť ohľadom jednej veci:
Všetky zásuvky v izbe mam zapojené na jeden okruh a keďže tu mám zapojených okrem PC a rádia aj 760W /s Vitaluxom 1060W/, moji rodičia si vsugerovali myšlienku, že vďaka mne vyhoríme.
Ako riešite nepreťaženie zásuviek?
Ibex
Užívatelia "offline" Zobraziť profil užívateľa
Pohlavie: Žena Damreptiles Miesto: Bratislava
WWW.DAMREPTILES.EU
Administrátor zakázal anonymné príspevky.

Reklamný panel

Podajte si inzerát na www.ifauna.sk

Re: Zásuvka Pred 1 rok, 5 mesiacov  
16A istič to vydrží , záleží aj či je použitá med ,alebo hliník (staršie domy) .
Najlepšie bude poradit sa s elektrikárom .
Nebolo by odveci použit prepätové ochrany .
petersveter
Posledná úprava: 31/08/2010 19:57 Spravil: petersveter.
1Peterveter1@azet.sk
Realizácie bio krbov

vies naco sluzi prepatova ochrana ? zrejme nie . 16 A istic to vydrzi ale ci instalacia.

ibex - pokial nechces tahat nove el rozvody tak nepretazovanie zasuviek vyriesis tak ze ich nebudes pretazovat :)Zaklad je vsetko nenasekat do jednej zasuvky alebo co horsie predlzovacky.

Co sa tika kabla kolko vydrzi tazko takto povedat je tam viac faktorov ako dlzka trasy,sposob ulozenia kabla(v omietke ,trubka) ak mas v dome hlinik pri silnom prudovom zatazeni sa pomaly odparuje a je vhodne raz rocne dotahovat svorky v zasuvkach .

Ja mam doma hlinu a chystam sa ju vymenit v blizkej dobe za med nech mozem pokojne spat .
A dalsia vec zrejme ste mali serioznu reviziu a mate istice nastavene presne na typ a prierez toho kabla tak by tvoji rodicia nemali mat zle sny .
mizulin
Pohlavie: Muž Miesto: BA
Ked neviem nemudrujem nech zo seba nespravim degesa.

nie som elektrikár,ale radšej použijem prepätovu ochranu než by mi maly ,,odíst" drahé výbojky .
petersveter
1Peterveter1@azet.sk
Realizácie bio krbov

si precitaj co pisala ibex do topicu . Ma uplne iny problem . Niekedy tu mozem napisat kriticky nazor co sa tika elektriky ,ale netreba to brat v zlom . Ale neznasam "laikov" co si myslia ,ze mozu zapajat rozvadzace a davat mudre rady. Su antiproduktivne a za dalsie zivot , majetok ohrozujuce. Keby som sa s tym nestretaval casto tak ma to ani nehecuje .
mizulin

Ibex: Najlepšie by bolo potiahnut predlžovak aj z inej miestnosti a tak to trocha rozložit,ale väčšinou su zasuvky asi aj tak v jednom okruhu.To asi najlepšie s elektrikarom.Určite mate už med,2,5 mm takže to už niečo vydrži.Nebolo by odveci občas skontrolovat zasuvky-dotiahnut kontakty a kontrolovat teplotu predlžovačky a aj zasuvky.Ked si zoberieš ,že naraz beži vysavač a dajme tomu mikrovlnka a nič sa nedeje,tak je to o.k.Ja mam sice tiež zasuvku na predlžovaku s prepätovou ochranou,ale ked začne čmudiet zasuvka v stene,tak je to figu platne.
johny31
Moderátor
Pohlavie: Muž http://www.johny31.estranky.sk/ Miesto: žilinský Narodeniny: 12/09
Posledná úprava: 31/08/2010 22:00 Spravil: johny31.
Iguana iguana

Pozri, to máš aj s Vitaluxom 1400W. Ak to nie je inštalácia zo 70tich rokov alebo staršia a nemáš ju v jednej zásuvke tak to nemôže byť problém. Ovšem na všetko by sa mal pozrieť profesionál, zavolaj si nejakého revízneho technika, ten prípadne upozorní aj na možné slabé miesta.
slepák

Ďakujem za rýchle odpovede.
Zásuvky v dvoch vedľajších izbách nanešťastie vyzerajú byť zapojené na ten istý okruh, takže s predlžovačkou by som musela ísť riadne ďaleko. Dom má iba 5 rokov, takže materály a vyhotovenia rozvodov by mali byť kvalitné, ale pre pokoj v duši zavolám profesionála, nech sa na to pozrie.
Po panike ktorú tu otec včera večer urobil keď uvidel moju "odbornú inštaláciu", som potrebovala ukľudniť, on vie človeka naozaj vystresovať.
Ibex
Pohlavie: Žena Damreptiles Miesto: Bratislava
WWW.DAMREPTILES.EU

Reklamný panel
5 rokov ? Tam hlinu urcite uz nemas .A nemusis sa nicoho bat . Podla mna zbytocne vyhodis peniaze za revizneho technika a dalsiu reviziu .
Jedine co ti takto poviem z fleku nedaj vsetko do predlzovacky a dovod v stene mas med 2,5 mm v predlzovackach uz taky priemer zil nemas a tam ti to potom "prdne" . Alebo posli foto tvojho el zapojenia rad sa nato kouknem

Ked prudovo pretazis okruh tak ti vypadne istic nato tam je .Este ma tak napadlo ked mate taku mladu elektro instalaciu tak zrejme tam mate prudovy chranic . Tak raz za mesiac ho otestuj s tlacitkom test nech sa na nom nezlepia pohyblive casti a vie naco ma sluzit .
mizulin

Ibex-2,5 med -takato zasuvka podla tabuliek a noriem udrži 3,15 kW.Ak teda nie je v okruhu zasuviek pozapajanych viac spotrebičov do 3 kW môžete kludne spavat. Občas treba tu zasuvku skontrolovat - kontakty vo vnutri.
johny31
Moderátor
Pohlavie: Muž http://www.johny31.estranky.sk/ Miesto: žilinský Narodeniny: 12/09
Iguana iguana

HoreStránka: 1
Moderátori: ToPaS, johny31

O projekte

Teraristika.sk vznikla ako projekt pre podporu teraristiky na Slovensku. Práve ste na novej verzii, stránky a fóra. Podporujeme všetky aktivity jednotlivých chovateľov i organizácie ktoré existujú, alebo práve vznikajú.