Nachádzate sa tu:   www.teraristika.sk Diskusné fórum
Vitajte,
môžete sa prihlásiť alebo registrovať.    Nepamätáte si heslo?

Výhrevný kameň - minimálny odber
(1 zhliadnutí) (1) hosť
DoleStránka: 1
Téma: Výhrevný kameň - minimálny odber
Výhrevný kameň - minimálny odber Pred 1 rok, 5 mesiacov  
Zdravím, mám taký menší problém. Zanedlo odídem bývať známemu na privát, a chcem si zobrať so sebou svojho miláčika - užovku červenú. Je to ešte len mláďatko, cca 45cm. No a tu nastáva problém. Známemu vôbec nevadí, že budem mať hada, ale vadí mu odber elektriny za svetlo. Mám doma 1x LED žiarovku (závit E14; 1,6W), ktorú použijem na osvetlenie. Na výhrev by som chcel použiť nejaký výhrevný kameň. V shope Arachno.sk som našiel jeden, ktorý má odber iba 2W. Myslíte si, že by sa ten kameň mohol reálne zohriať na nejakých cca 30°C? Alebo mám radšej zobrať silnejší, teda 6W?
Viem že je to komické, hádať sa a uvažovať o rozdiely 4W, ale nedokážem mu to vysvetliť že to spraví rozdiel pár korún mesačne.
Terárium je z OSB, rozmery 85x35x30 (dxšxv).
lemon
Užívatelia "offline" Zobraziť profil užívateľa
339998821 Pohlavie: Muž Miesto: Šurany Narodeniny: 05/08
Administrátor zakázal anonymné príspevky.

Reklamný panel

Podajte si inzerát na www.ifauna.sk

Re: Výhrevný kameň - minimálny odber Pred 1 rok, 5 mesiacov  
Skus si zobrat kalkulačku a riadne mu to zrataj.Asi nebude problem mu tych par gošov za elektriku zaplatit.
johny31
Moderátor
Pohlavie: Muž http://www.johny31.estranky.sk/ Miesto: žilinský Narodeniny: 12/09
Iguana iguana

Osobne by som zobral ten 6 w kamen . A keby ti to slapalo 24 hod denne tak to neni velka polozka .
Ked zratam ,ze mi akvarium s terarkom za hodinu zozerie 200 w
mizulin
Pohlavie: Muž Miesto: BA
Ked neviem nemudrujem nech zo seba nespravim degesa.

ešte tu je jedna možnosť, o ktorej som uvažoval, a to, že kúpim 6W a poviem mu že je to len 2W hádam nebude nikde napísané, kolko W má
lemon
339998821 Pohlavie: Muž Miesto: Šurany Narodeniny: 05/08

Mam nerv v akva mam 54 w trubice bol som v tom ,ze len 50:) este k tomu nekurim v terarku na plne goule ,ked zakurim spotreba stupne o dalsich 30w . Zaujima ma ako to maju poriesene ini teraristi.. hmm

Klamat sa nema ,co tak mu preplatit spotrebovane energie?! Budete si kvit nebudes z neho robit skrblika a nemusis do konca ani klamat co by sa ti neskor mohlo vratit s urokmi .
mizulin
Pohlavie: Muž Miesto: BA
Ked neviem nemudrujem nech zo seba nespravim degesa.

lemon Napísal:
ešte tu je jedna možnosť, o ktorej som uvažoval, a to, že kúpim 6W a poviem mu že je to len 2W hádam nebude nikde napísané, kolko W má
Vid odpoved hore,kôli zvieratu neklam.
johny31
Moderátor
Pohlavie: Muž http://www.johny31.estranky.sk/ Miesto: žilinský Narodeniny: 12/09
Iguana iguana

HoreStránka: 1
Moderátori: ToPaS, johny31

O projekte

Teraristika.sk vznikla ako projekt pre podporu teraristiky na Slovensku. Práve ste na novej verzii, stránky a fóra. Podporujeme všetky aktivity jednotlivých chovateľov i organizácie ktoré existujú, alebo práve vznikajú.