Piatok, 18. máj 2012 Meniny majú: dnes: Viola zajtra: Gertrúda

Font Size

Nastavenia
Vitajte, návštevník
Užívateľské meno Heslo: Pamätať si ma
  • Strana:
  • 1
  • 2

TÉMA: Jasterica v zahrade

Jasterica v zahrade 6 mesiacov, 3 týždňami #87387

• Ewita
  • NEPRÍTOMNÝ
chcela by som sa spytat, co urobit, ak som nahodou pri presadzani trvaliek vykopala uz zazimovanu jastericu. Zatial som ju umiestnila pod inu rastlinu kde sa uz nebude hybat zo zeminou, prikrila listim a zeminou asi 5cm? Kedze neviem ci bola v diere alebo len sa zahrabala, ani ako hlboku ju dat.
Vopred dakujem za rady.

pripajam obrazok

Re: Jasterica v zahrade 6 mesiacov, 3 týždňami #87388

• danio007
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Ber zivot z humorom lebo ta jebne...
Pekne napraskana....
5cm je v nasich podmienkach malo.
Ak by ste mali moznost, najlepsie by bolo zrejme dat do nejakej dozy trochu zeminy a hrabanky(vlhkej, ale pozor nesmie to byt mokre). Dat tam jastericu a trochu ju zahrabat hrabankov a hodit niekam do chladu (chladnicka, zimna pivnica alebo nieco podobne kde nebude rusena)s teplotou okolo 8-10stupnov a dozimovat ju doma.A potomju pomali prebudzat postupnym zvysovanim teploty.A ked bude na to pocasie, pustit ju.
Bolo by mozne nechat ju aj vonku. Vyhlbit dieru, opet dat tam trochu hrabanky a opatrne zahrabat, ale ak by islo o mna, bral by som 1 moznost.
Inak chvalim pristup som rad, ze aj dnes sa najdu medzi neteraristami dobry ludia, ktorym niesu tieto zvierata ukradnute....
Ahaetulla prasina 0,0,2, Chrysopelea paradisi 2,2, Pseudoboa neuwiedii 1,1, Boaedon fuliginosus 0,1,1, Epicrates cenchria cenchria 1,1,Corallus ruschenbergeri 0,0,1, Graphirus murinus 1,1, Leptopelis flavomaculatus 1,0, P.irminia, A.geniculata, G.rosea, H.Hercules, P. irminia......
Posledná úprava: 6 mesiacov, 3 týždňami Napísal danio007.

Re: Jasterica v zahrade 6 mesiacov, 3 týždňami #87389

• Ewita
  • NEPRÍTOMNÝ
Dakujem za odpoved, ale budem musiet pristupit k druhej moznosti. Kedze byvam v spolocnej domacnosti s rodicmi, ty by to asi nerozchodili ;/
Aka hlbka by bola idealna? 8-10 cm?
Mozem sa este spytat co je to za druh?

Re: Jasterica v zahrade 6 mesiacov, 3 týždňami #87390

• poison
  • NEPRÍTOMNÝ
mne sa tiež páči, že vám to nie je jedno

danio má pravdu, ak by ste si našli čas prečítať niečo o zimovaní jašteríc, tu je:
www.teramelda.wbs.cz/Zimovani-jesterek.html

ak ju nemôžeš zimovať doma, dala by som ju ako povedal danio do tej istej záhrady na iné miesto (blízko k tomu prvému, vybrala si si miesto s vyhovujúcou miroklímou)

Re: Jasterica v zahrade 6 mesiacov, 3 týždňami #87391

• danio007
  • NEPRÍTOMNÝ
Je to samica lacerta agilis (jasterica kratkohlava).
Tu hlbku by som volil o nieco viac, kludne aj 15-20cm. Pri nasich zimach poda prerza niekedy aj vyse 10cm do hlbky.
Ahaetulla prasina 0,0,2, Chrysopelea paradisi 2,2, Pseudoboa neuwiedii 1,1, Boaedon fuliginosus 0,1,1, Epicrates cenchria cenchria 1,1,Corallus ruschenbergeri 0,0,1, Graphirus murinus 1,1, Leptopelis flavomaculatus 1,0, P.irminia, A.geniculata, G.rosea, H.Hercules, P. irminia......

Re: Jasterica v zahrade 6 mesiacov, 3 týždňami #87396

• Bic0
  • NEPRÍTOMNÝ
Idealna je studena pivnica alebo chladnicka. Mam obavu ze clovek proste nie je schopny "zakopat" ju tak aby nezamrzla a zaroven sa bola schopna na jar dostat von. Mozno by sa jej vedel ujat na zimu niekto skusenejsi, len by bolo dobre vediet kde byvas.
-----------------------------------------------------------------------------------
Moja fotogaléria

Re: Jasterica v zahrade 6 mesiacov, 3 týždňami #87398

• Mino
  • NEPRÍTOMNÝ
presne tak, ak ju len vypustis ale zahrabas nedostatocne bud zamrzne alebo naopak ked ju moc zahrabes tak sa na jar nevyhrabe a skape. napis do sukromnej spravy odkial si, nase zdruzenie ma vynimku na podobne pripady, mozeme sa po nu stavit a postarat sa o nu.
18.9.2011 AkvaTera Trnava http://trnava.akvatera.sk
www.plazyunas.com - stránka o plazoch Slovenska
1.0 BC mix; 1.0 Python regius; 1,1 BCC Brazil; 2.1 BCC Surinam; 1,1 BCC Guyana; 0.1 Paleosuchus palpebrosus

Re: Jasterica v zahrade 6 mesiacov, 3 týždňami #87404

• Roman Filo
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Plazy 4ever :D
Mino ake zdruzenie ? ( ss mi nejdu )
Iguana Iguana
Pogona Vitticeps

Podajte si inzerát na www.ifauna.sk

Chov pavúkov, všetko pre chov, malé teráriá
Terárium pre pavúky aj na mieru podla vašich rozmerov, kúpiš najvýhodnejšie cez náš e-shop. Výroba: 0903-360-646

Re: Jasterica v zahrade 6 mesiacov, 3 týždňami #87405

• danio007
  • NEPRÍTOMNÝ
www.plazyunas.com
Dokumentacia, ochrana a podobne pripady...

Re: Jasterica v zahrade 6 mesiacov, 3 týždňami #87410

• Roman Filo
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Plazy 4ever :D
aha diky a je tam vela ludi s fora ?
Iguana Iguana
Pogona Vitticeps
  • Strana:
  • 1
  • 2
Moderátori: ToPaS, johny31
Doba nahrávania stránky: 0.60 sekúnd