Nachádzate sa tu:   www.teraristika.sk Diskusné fórum
Vitajte,
môžete sa prihlásiť alebo registrovať.    Nepamätáte si heslo?
DoleStránka: 123
Téma: Je naša vretenica nebezpečná?
Je naša vretenica nebezpečná? Pred 5 rokov, 1 mesiac  
Podľa vás je naša vretenica nebezpečná? Vzhľadom na reportáž nedávno na markí­ze( reakciu som pí­sal tu [url:2n6px2ok]www.plazyunas.com/system/view.php?cisloclanku=2007010001[/url] ) je to aktualna tema aj v tomto case
Mino
Administrátor
Užívatelia "offline" Zobraziť profil užívateľa
246791210 Pohlavie: Muž Združenie priateľov herpetofauny Miesto: Trnava Narodeniny: 12/28
18.9.2011 AkvaTera Trnava http://trnava.akvatera.sk
www.plazyunas.com - stránka o plazoch Slovenska
1.0 BC mix; 1.0 Python regius; 1,1 BCC Brazil; 2.1 BCC Surinam; 1,1 BCC Guyana; 0.1 Paleosuchus palpebrosus
Administrátor zakázal anonymné príspevky.

Reklamný panel

Podajte si inzerát na www.ifauna.sk

Re: Je naša vretenica nebezpečná? Pred 5 rokov, 1 mesiac  
No...môj názor je že nebezbečná môže byť ale aj nemusí­.Treba vedieť že ak stretneme niekde vretenicu nemali by sme sa snažiť ju chytať do ruky.Ako v mnohí­ch odvysielaných reportážach a v pí­saných článkoch.Vtedy sa môže cí­tiť byť ohrozená a zaútočiť.Nie vždy však môže pustiť do tela jed, takže aj tak nemusí­ byť pre človaka nebezpečná.Myslí­m že treba dať do povedomia ľudí­ vetu " pokial ju nebudeme chytať,dráždiť a pod. ona sama od seba na nás nezaútočí­ " .....
Panoramic

Re: Je naša vretenica nebezpečná? Pred 5 rokov, 1 mesiac  
Podľa vás je naša vretenica nebezpečná? Vzhľadom na reportáž nedávno na markí­ze( reakciu som pí­sal tu [url:11decfjz]www.plazyunas.com/system/view.php?cisloclanku=2007010001[/url] ) je to aktualna tema aj v tomto case

Vacsina ludi nerozozna velhada od vretenice a tym ze je jedovata a ako kazdy had ma vynikajuce maskovanie, stava sa nebezpecna aj pre ludi, ktory vedia ako vyzera. Pravdepodobnost, ze prisadnete vretenicu je velmi mala, ale nikdy nemozte vediet ake ucinky moze mat jed na vase telo. Preto si myslim, ze je nebezpecna.
Ledo
424119905 Pohlavie: Muž Miesto: Senica Narodeniny: 11/30
Aby sa dostali do pohybu masy, stačí fráza jedného hlupáka. Koľko však treba času rozumnému človeku, aby jedného-jediného presvedčil o svojom názore! (Wilhelm Raabe)

Re: Je naša vretenica nebezpečná? Pred 5 rokov  
Ano nebezpecna v tom zmysle ze v pripade vynutenej obrany dokaze sposobit bolest resp. v pripade zhody okolnosti napr. alergia na hadi jed moze byt pohryzenie nebzpecne ano. Ale nemyslim si ze je ako zviera nebzpecna z titulu toho ze je utocna a utoci na ludi pri kazdej prilezitosti.

Vcera som isiel vo vytahu s panickou ktora isla vencit psa.stredne velky nejaky miesanec, ktoreho som zacal hladkat. Asi po minute ako sa nechal hladkat uplne bezdovodne na mna zavrcal a zautocil, v tom momente som si uvedomil ze ten pes je mnohonasobne nebezpecnejsi ako nejaka 50cm vretenica ktorej jed posobi na zdraveho cloveka asi ako bodnutie 3-4 vciel narodiel od toho psa ktory mi bezproblemoh roztrhal ruku. Takze z tohoto pohladu nie je podla mna na Vipera berus nebezpecne zviera ale skor potencialne nebezpecne.
Mino
Administrátor
246791210 Pohlavie: Muž Združenie priateľov herpetofauny Miesto: Trnava Narodeniny: 12/28
1.0 BC mix; 1.0 Python regius; 1,1 BCC Brazil; 2.1 BCC Surinam; 1,1 BCC Guyana; 0.1 Paleosuchus palpebrosus

Ja s myslim ze je nebezpecna len pre toho kto ju provokuje. A s tym ze je to had-zabijak je to totalna blbost lebo ked provokujes vretenicu a mas alergiu na hadi jed {to by mal kazdy vediet ci ma alebo nema} a potom ta uhryzne tak nech sa media necuduju co nas "vzdy ustipne"
Shickulka
Akva: Tetry konzske, neonove, cierne, paraquajske, ciernocvoste, Botia, Synodontis, Sumce sklovite,
Tera1: G. Vittatus 1.0
Tera2: E. macularius 1,1

... som si uvedomil ze ten pes je mnohonasobne nebezpecnejsi ako nejaka 50cm vretenica ktorej jed posobi na zdraveho cloveka asi ako bodnutie 3-4 vciel narodiel od toho psa ktory mi bezproblemoh roztrhal ruku...

Niečo podobné vysvetľujem ľuďom, ktorí­ sa boja nejedovatých hadov do 2,5m ale 80 kg hafan im problém nerobí­...
ado
Pohlavie: Muž

Ja s myslim ze je nebezpecna len pre toho kto ju provokuje. A s tym ze je to had-zabijak je to totalna blbost lebo ked provokujes vretenicu a mas alergiu na hadi jed {to by mal kazdy vediet ci ma alebo nema} a potom ta uhryzne tak nech sa media necuduju co nas "vzdy ustipne"

uplne s tebou suhlasim ... isli sme po lese s kamaratmi .. no a nejak mi vliezla skoro do nohavic .. no ale nebala sa velmi .. no zato ja ... D:D...nevyzerala byt agresivna .. anhodou velmi kludna
KiLLeR
(¯`·._.·[™© |( ! |_ |_ € ® 8 ©™]·._.·´¯)

uplne s tebou suhlasim ... isli sme po lese s kamaratmi .. no a nejak mi vliezla skoro do nohavic .. no ale nebala sa velmi .. no zato ja ... D:D...nevyzerala byt agresivna .. anhodou velmi kludna

hm si bola zvedava
Shickulka
Akva: Tetry konzske, neonove, cierne, paraquajske, ciernocvoste, Botia, Synodontis, Sumce sklovite,
Tera1: G. Vittatus 1.0
Tera2: E. macularius 1,1

Reklamný panel
Nebezpečnost zmijí­ je dost diskutabilní­. Při kousnutí­ záleží­ na strašně moc věcech...např. velikost zmije, jak dlouho před kousnutí­m lovila, jestli trefí­ jední­m ,nebo oběma zuby, taky může párkrát "žvýknout", záleží­ kam se trefí­ a taky určitě na váze a imunitě člověka. Zmije s kterými jsem měl tu čest se moc kousat nesnažili, třeba coronelly co jsem potkal byly daleko agresivnější­.
Tady úryvek z knihy Petra Vožení­ka, myslí­m že na tom je krásně vidět že i zmijí­ kousnutí­ může zabí­t zdravého člověka (rozhodně bych ho nesrovnával s ští­pnutí­m včely, to je trochu o něčem jiným)

Ale když to shrnu, zmijí­ je dneska tak málo, že podle mě nepředstavují­ pro člověka nějaký nebezpečí­. Naví­c když má zmije volbu, schová se, rozhodně neútočí­. A k těm psům...tady bych neviděl chybu v nich ale v lidech, stává se módou koupit si pitbula, nebo rotvajlera a když na ulici vidí­m jak ty lidi svýho hafana absolutně nezvládaj...škoda mluvit.
knoxville88

No tento uryvok som uz videl mnohokrat ale treba pri nom podotknut ze sa jednalo o odbery jedu(ak si dobre pamatam) a nie o ukryznutiia. pri odberoch zmiju vymackas a pri ukryznuti len strekne.
Mino
Administrátor

HoreStránka: 123
Moderátori: ToPaS, johny31

O projekte

Teraristika.sk vznikla ako projekt pre podporu teraristiky na Slovensku. Práve ste na novej verzii, stránky a fóra. Podporujeme všetky aktivity jednotlivých chovateľov i organizácie ktoré existujú, alebo práve vznikajú.