Nachádzate sa tu:   www.teraristika.sk Diskusné fórum
Vitajte,
môžete sa prihlásiť alebo registrovať.    Nepamätáte si heslo?
DoleStránka: 1234
Téma: Hlúpe deti verzus jašteričky
Hlúpe deti verzus jašteričky Pred 2 rokov, 7 mesiacov  
Zdraví­m všetkých,
nie som terarista, mám len rada prí­rodu a všetko živé, preto ma vytáča do neprí­četnosti to, čo v poslednej dobe často ví­dam na našom sí­dlisku. Deti predškolského veku si krátia dlhé chví­le chytaní­m malých jašteričiek, ktoré sa tu vyskytujú v dosť hojnom počte, zbierajú ich do fľašiek, či kýblov a robia s nimi rôzne "pokusy" až pokým jašteričky nezahynú. Aj dnes som našla tri ...už mŕtve:(
Dospeláci chodia okolo, prizrú sa a idú ďalej...ja tu vyzerám ako cvok, lebo nikoho iného to nepohoršuje...nadávam deckám, potom zase ich rodičia nadávajú mne...čo s tým?
Neviem o aký druh ide, asi nič výnimočné, straší­m všetkých, že sú zákonom chránené, ale moc to nepomáha...
Máte nejaký nápad? Ja už neviem, čo robiť
akva
Užívatelia "offline" Zobraziť profil užívateľa
Administrátor zakázal anonymné príspevky.

Reklamný panel

Podajte si inzerát na www.ifauna.sk

Re: Hlúpe deti verzus jašteričky Pred 2 rokov, 7 mesiacov  
Zdraví­m všetkých,
nie som terarista, mám len rada prí­rodu a všetko živé, preto ma vytáča do neprí­četnosti to, čo v poslednej dobe často ví­dam na našom sí­dlisku. Deti predškolského veku si krátia dlhé chví­le chytaní­m malých jašteričiek, ktoré sa tu vyskytujú v dosť hojnom počte, zbierajú ich do fľašiek, či kýblov a robia s nimi rôzne "pokusy" až pokým jašteričky nezahynú. Aj dnes som našla tri ...už mŕtve:(
Dospeláci chodia okolo, prizrú sa a idú ďalej...ja tu vyzerám ako cvok, lebo nikoho iného to nepohoršuje...nadávam deckám, potom zase ich rodičia nadávajú mne...čo s tým?
Neviem o aký druh ide, asi nič výnimočné, straší­m všetkých, že sú zákonom chránené, ale moc to nepomáha...
Máte nejaký nápad? Ja už neviem, čo robiť

pobi všetky deti .. do jedneho
LuKaSiS
Pohlavie: Muž Lukino6555 Miesto: Bardejov

Lukas, ak sa Ti zdá môj problém v tvojich sladkých 15-tich rokoch smiešny, tak nereaguj, zdá sa mi, že tiež rád tráviš čas podobne, ako tí­ haranti u nás, škoda, myslela som, že sa na tomto fóre s podobnými indiví­duami nestretnem
akva

skus na to upozorniť právne organy sprav niake fotky/video ako tie deti robia "pokusy" ich rodičia dostanú pokutu vysvetlia deťom že jašteričky su trocha drahá sranda
eraser383

Lukas, ak sa Ti zdá môj problém v tvojich sladkých 15-tich rokoch smiešny, tak nereaguj, zdá sa mi, že tiež rád tráviš čas podobne, ako tí­ haranti u nás, škoda, myslela som, že sa na tomto fóre s podobnými indiví­duami nestretnem prepáč .. srandoval som .. vobec nwm co by si mal robit .. skus tym detom nejak dohovorit .. kolko maju cca rokow?
LuKaSiS

povedz im ze tie jastericky su jedovate. .. . no ale to moze mat za nasledok ze ich deti budu v strachu zabijat
LuKaSiS

Eraser383, ziadne organy mi nepomôžu, ide o malé deti, 5-6 ročné, takže žiadna trestnoprávna zodpovednosť
LukaSis, ten nápad s tými "jedovatými" jašteričkami mi nezožerú, keďže už ich pár utýrali a nič sa im nestalo
Neviete niekto, či sú jašterice chránené? A ak ano, ktorý druh?
akva

všetky druhy plazov na slovensku su chránené
eraser383

Reklamný panel
všetky druhy plazov na slovensku su chránené
a to fakt? Takže môžem s tým ďalej strašiť a nevieš náhodou aké sú pálky?
akva

Eraser383, ziadne organy mi nepomôžu, ide o malé deti, 5-6 ročné, takže žiadna trestnoprávna zodpovednosť
LukaSis, ten nápad s tými "jedovatými" jašteričkami mi nezožerú, keďže už ich pár utýrali a nič sa im nestalo
Neviete niekto, či sú jašterice chránené? A ak ano, ktorý druh?

V prí­pade neplnoletých do istej miery trestno-právnu zodpovednosť majú rodičia. Nie je podstatné, že sú to neplnoletý jedinci konajúci hókusy pókusy na zvieratách, majú rodičov.
Peter Mokrý

HoreStránka: 1234
Moderátori: ToPaS, johny31

O projekte

Teraristika.sk vznikla ako projekt pre podporu teraristiky na Slovensku. Práve ste na novej verzii, stránky a fóra. Podporujeme všetky aktivity jednotlivých chovateľov i organizácie ktoré existujú, alebo práve vznikajú.