Nachádzate sa tu:   www.teraristika.sk Diskusné fórum
Vitajte,
môžete sa prihlásiť alebo registrovať.    Nepamätáte si heslo?
DoleStránka: 1
Téma: ako im vieme pomôcť
ako im vieme pomôcť Pred 2 rokov, 11 mesiacov  
Ako im vieme pomôcť?Jednoznačne osvetou,hlavne u detí­.Nas ako deti dospelí­ vždy hadmi strašili a nemilosrdne ich vybí­jali.Mama mala vždy šoky,keď som ako malý doniesol domov užovku hladkú,alebo len obyčajného slepúcha.Dlho trvalo presvedčiť ju,aby ich nezabí­jala.Moje deti som učil od mala prí­rodu chrániť a verí­m,že to budú učiť zase svoje deti.Nikdy som nechápal strach ľudí­ z hadov,ktorý pramení­ len z nevedomosti,ale u dospelých sa ťažko vykoreňuje.
robin
Užívatelia "offline" Zobraziť profil užívateľa
Administrátor zakázal anonymné príspevky.

Reklamný panel

Podajte si inzerát na www.ifauna.sk

Re: ako im vieme pomôcť Pred 2 rokov, 11 mesiacov  
Maš pravdu, že výchovou. Niet nad nazornu ukazku a preto je deti najlepsie zaujat fotkami alebo priamo zivymi zvieratami, to je najlepsia cesta. Ale hlavne na dedine, kde este hady su deti po vzore svojich rodicov ich zabijaju a nielen hady, ale aj zabky.
Robim prednasky po skolach a vidim reakcie deti. Do 3.-4. triedy su deti zlate, rozpravaju co videli, co mali doma, ale cim su starsie tym viac sa chvalia tym negativnym. Kolko vtacikov postrelili, ako tiraju susedovu macku a pod. V dnesnej dobe je problem najst zopar ludi, ktori su ochotni spravit nieco len tak, dobrovolne len za dobry pocit. Tak tu je na mieste otazka ako mladych motivovat alebo lepsie je ako ich urvat od TV ci PC.
tufa

Podla mna na tom strachu ludi z hadou ma zasluha aj biblia... ten pribeh o Adamovi a Eve a hadovi ( satanovy) ktory im ponukol jablko. Ludia o 3 generacie starsi boli tak naivni a preto maju z hadou strach a ten strach potom prenasali z generacie na generaciu. Prave preto si myslim ze terajsie deti maju dostatok informacii napriklad z TV a PC aby takym somarinam akoze had je vlastne satan neverili.
Viktorr

cize tvrdis ze ludia vlastne uz nezabijaju hadov len tak lebo su zli a nemame co riesit. povies mi kde zijes? chcem sa tam prestahovat lebo vsade kde som na Slovensku bol to tak nie je.....
Mino
Administrátor
246791210 Pohlavie: Muž Združenie priateľov herpetofauny Miesto: Trnava Narodeniny: 12/28
18.9.2011 AkvaTera Trnava http://trnava.akvatera.sk
www.plazyunas.com - stránka o plazoch Slovenska
1.0 BC mix; 1.0 Python regius; 1,1 BCC Brazil; 2.1 BCC Surinam; 1,1 BCC Guyana; 0.1 Paleosuchus palpebrosus

Myslí­m,že legenda o hadovi-diablovi má tiež nemalý podiel na strachu pred hadmi u staršej generácie a mnohým mladým sa to nechce jednoducho riešiť,nemajú záujem.A niekto má chorobný strach,fóbie,to sa pokúšam márne prekonať u manželky,nechápem prečo sa tak bojí­ hadov.
robin

HoreStránka: 1
Moderátori: ToPaS, johny31

O projekte

Teraristika.sk vznikla ako projekt pre podporu teraristiky na Slovensku. Práve ste na novej verzii, stránky a fóra. Podporujeme všetky aktivity jednotlivých chovateľov i organizácie ktoré existujú, alebo práve vznikajú.