Nachádzate sa tu:   www.teraristika.sk Diskusné fórum
Vitajte,
môžete sa prihlásiť alebo registrovať.    Nepamätáte si heslo?
DoleStránka: 12
Téma: íšbytok plazov
íšbytok plazov Pred 4 rokov, 4 mesiacov  
cawte, iba sa mi to zda, alebo som ako dieta stretaval plazy ovela castejsie ako teraz? sam na vlastne oci pozorujem ako ubuda mojich oblubenych zivocichov a je mi dost smutno z toho ked budem stary dedo tak asi uvidim vretenicu uz len na obrazku, prip. v terariu. ved taku jastericu zelenu ci murovu som nevidel uz asi 5 rokov a to pravidelne chodievam do prirody. aj vy na vlastne oci vidite tento fenomen??
Puks
Užívatelia "offline" Zobraziť profil užívateľa
E. macularius, L. lugubris, X. leavis, G. rosea, P. regalis, L. striatipes, parahybana, H. hercules, E. weijenberghi, P. murinus RCF, A. geniculata, E. italicus, Diplopoda sp., B. craniifer
Administrátor zakázal anonymné príspevky.

Reklamný panel

Podajte si inzerát na www.ifauna.sk

Re: íšbytok plazov Pred 4 rokov, 4 mesiacov  
ahoj Puks
bohužiaľ je to asi pravda ( Je to fakt blbé....
Chruno

tak ja som spozoroval presny opak, tam kde chodim na bajku vždy uvidim min. 2 hadov
olo2525
<a class="postlink" href="s203.photobucket.com/albums/aa18/olo2525/">http://s203.photobucket.com/albums/aa18/olo2525/
Terárium -135x50x60- Elaphe Guttata Guttata Samica 4 roky
-50x45x30 - Elaphe Guttata Guttata Samec 2 mesiace

ja som vretenicu nazivo este nevidel..ale za dedinou priu ceste sme casto chodiuli ako maly na jasterice zelene..chytali sme ich a hrali sa s nimi..potom sme ich pustali naspet..
Swablik
<a class="postlink" href="acanthosaura.blog.pravda.sk/">http://acanthosaura.blog.pravda.sk/ <- o jašteroch rodu Acanthosaura

to same som aj ja robil (
Puks
E. macularius, L. lugubris, X. leavis, G. rosea, P. regalis, L. striatipes, parahybana, H. hercules, E. weijenberghi, P. murinus RCF, A. geniculata, E. italicus, Diplopoda sp., B. craniifer

treba hladat am kde nechodia ludia. tam kam sa dostanu plazy isto casom vymiznu. my sme mali tiez pri baraku ked som bol maly jasterice kratkohlave ale teraz tu niet po nich ani stopy
Mino
Administrátor
246791210 Pohlavie: Muž Združenie priateľov herpetofauny Miesto: Trnava Narodeniny: 12/28
18.9.2011 AkvaTera Trnava http://trnava.akvatera.sk
www.plazyunas.com - stránka o plazoch Slovenska
1.0 BC mix; 1.0 Python regius; 1,1 BCC Brazil; 2.1 BCC Surinam; 1,1 BCC Guyana; 0.1 Paleosuchus palpebrosus

Skuste sa lepsie pozerat - niektorym plazom pritomnost cloveka obsolutne vyhovuje - jasterica murova, jasterica kratkohlava, slepuch lamavy... Ine ju toleruju - uzovka obojkova, uzovka frkana a dokonca aj stromovka a vretenica... Asi ste toho este v terene malo nachodili... Plazy su aj tam kde by ste ich vobec necakali - Mino ty si so mnou uz vonku bol (na minulej TOPke) - tak vies ako to chodi - zobral som Ta na 100% iste miesta a videli sme velke nic - a o pol hodku prisla taka burka ze... Pricina nemusi byt vzdy jasna - ked sme tam boli bolo slnecno a nechapali sme (ja) kam sa tie potvory podeli...a potom sme boli radi ze sme nezmokli. Dokonca sa plazy vratili na mnohe miesta kde som ich uz dlhe roky nevidel (ak nebol biotop za ten cas uplne zniceny)... Takze s tym ubudanim to az take zufale nie je...
nerd

ano ale ty hovoris a prirodnych lokalitach mimo civilizacie. ja vravim ze v mojom okoli ked som bol maly bolo vela agilisiek a teraz nenajdes siroko daleko ani jednu, ludia ich chytali, je tu kopec psov a znicil sa im postrekmi zdroj potravy, zasypali ukryty....
Ja stretavam vela plazov ale nie pobliz civilizacie, jedine ked tak v menej rozvinutych regionoch. svetlov vynimkov je asi len Devinska kobyla, i ked je to urcite len docasne
Mino
Administrátor
246791210 Pohlavie: Muž Združenie priateľov herpetofauny Miesto: Trnava Narodeniny: 12/28
18.9.2011 AkvaTera Trnava http://trnava.akvatera.sk
www.plazyunas.com - stránka o plazoch Slovenska
1.0 BC mix; 1.0 Python regius; 1,1 BCC Brazil; 2.1 BCC Surinam; 1,1 BCC Guyana; 0.1 Paleosuchus palpebrosus

Reklamný panel
pamatam si, ze ked som cca pred 15-20 rokmi chodil s rodicmi do NPR Sur (pri Bratislave), byvalo tam pri vodnych plochach neskutocne mnoztvo uzoviek (najma natrix natrix, ale aj vela tesselatiek), ...no hadam na kazdom metri-dvoch nejaka frcala z brehu do vody ( ?
vilo
Teraz "ONLINE" užívateľov Zobraziť profil užívateľa
Miesto: Bratislava
Coleonyx brevis, Coleonyx elegans, Coleonyx mitratus, Coleonyx variegatus, Goniurosaurus hainanensis, Oedura castelnaui, Oedura robusta

OK, ja somchodil posledny rok pravidlene na 1 lokalitu kvoli agiliskam, ktoru kebz clovek nelikvidoval tak tie zvery tam nemaju sancu prezit... Dokonca sme tam obajvili novy druh pre lokalitu...
nerd

HoreStránka: 12
Moderátori: ToPaS, johny31

O projekte

Teraristika.sk vznikla ako projekt pre podporu teraristiky na Slovensku. Práve ste na novej verzii, stránky a fóra. Podporujeme všetky aktivity jednotlivých chovateľov i organizácie ktoré existujú, alebo práve vznikajú.