Nachádzate sa tu:   www.teraristika.sk Diskusné fórum
Vitajte,
môžete sa prihlásiť alebo registrovať.    Nepamätáte si heslo?
DoleStránka: 12345678
Téma: Ako im vieme pomôcť?
Ako im vieme pomôcť? Pred 5 rokov, 4 mesiacov  
V tejto témy by som priví­tal všetky nápady ako pomôcť plazom na Slovensku aby prežili. Môže sa to týkať návrhov na umelé zimoviská, liahne ale aj ak o mieste kde im treba pomôcť.........
Mino
Administrátor
Užívatelia "offline" Zobraziť profil užívateľa
246791210 Pohlavie: Muž Združenie priateľov herpetofauny Miesto: Trnava Narodeniny: 12/28
18.9.2011 AkvaTera Trnava http://trnava.akvatera.sk
www.plazyunas.com - stránka o plazoch Slovenska
1.0 BC mix; 1.0 Python regius; 1,1 BCC Brazil; 2.1 BCC Surinam; 1,1 BCC Guyana; 0.1 Paleosuchus palpebrosus
Administrátor zakázal anonymné príspevky.

Reklamný panel

Podajte si inzerát na www.ifauna.sk

Re: Ako im vieme pomôcť? Pred 5 rokov, 4 mesiacov  
TAk. Jednoznacne musime prestat bezdovodne zabijat tieto tvory. Dalej prestat nicit ich povodne biotopy. Potom sa cudujeme ze sa plazy objavuju coraz viac pri ludských obydliach. Ved my sami ich k tomu nutime.
Hortulanus
<a class="postlink" href="www.plazyunas.com">www.plazyunas.com

To je pravda. Jedinou sancou je v tomto odstranit predsudky ludi o plazoch a hlavne o hadoch. Vysvetlit prospesnost tychto zivocichv pre ludi a naucit ich co nemaju robit resp. co maju...
Mino
Administrátor
246791210 Pohlavie: Muž Združenie priateľov herpetofauny Miesto: Trnava Narodeniny: 12/28
18.9.2011 AkvaTera Trnava http://trnava.akvatera.sk
www.plazyunas.com - stránka o plazoch Slovenska
1.0 BC mix; 1.0 Python regius; 1,1 BCC Brazil; 2.1 BCC Surinam; 1,1 BCC Guyana; 0.1 Paleosuchus palpebrosus

odstranit predsudky ludi o plazoch a hlavne o hadoch

To si asi robis srandu nie? Bolo by to sice pekne ale je nerealne dosiahnut to pokial ludia od tychto zivocichov naozaj nebudu zavisli - iba vtedy si uvedomia ich naozajstnu hodnotu a prinos. Keby sa tak po celom svete premnozili hlodavce )
Ludia maju v sebe po starocia zakoreneny odpor k hadom - fuuuj had, zabi hoooo. Co sa tyka roznych jastericiek a podobnych tvorov, tie su zasa ohrozene preto ze su take "zlate" ze ich hned vsetci musia chytat - ani ja som nebol lepsi ked som bol maly.
Obavam sa ze osveta o prospesnosti a potrebnosti plazov nema sancu na velky uspech - mozno tak na par ludi ktori aj tak do prirody nechodia ...
Bic0
Administrátor
Pohlavie: Muž PLAZY U NÁS Miesto: PK/BA Narodeniny: 04/30
-----------------------------------------------------------------------------------
Moja fotogaléria

Musí­m oponovať. V česku beží­ niekolko programov od letákových kampaní­ až po osvetu detí­.

Pokiaľ by niekto z ochancov prí­rody chodil po základných školách a dal možnosť deťom spoznať bližšie hady, verí­m že by nový generácia už nečí­tila k hadom takú hrôzu.
RG
[size=200:131odfvs]RG[/size]

Pogona Vitticeps, Elaphe obsoleta, Lampropeltis triangulum sinaloe, Grapthemys psedographica

dal možnosť deťom spoznať bližšie hady

Heh len aby to nebolo tak ze nejake hady napokon dostanu moznost spoznat deti - po chuti )
Ale teraz vazne, ono by bolo lepsie keby mali zvierata moznost spoznat spravanie ludi - aby sa im zdaleka vyhli. Problem je ze u nas sa len tazko na nieco taketo najdu peniaze. V dnesnej dobe nic nie je zadarmo, takze sa len tazko rozbehne nejaka "kampan za spoznanie plazov".
Bic0
Administrátor
-----------------------------------------------------------------------------------
Moja fotogaléria

Práve preto funguje stránka www.plazyunas.com . Podľa môjho názoru by s kampaňov problém nebol, pokial sa nájde niekoľko ochotných ľudí­ s organizačnými schopnosťami.

naše hady ľudí­ poznajú veľmi dobre a preto sa pred nimi vždy snažia utiecť... čo viem z vlastej skúsenosti.

hlavným problémom je, že ľudia nevedia ako vyzerá Vretenica a všetky hady sú tak pre nich potencionálne nebezpečné
RG

Pogona Vitticeps, Elaphe obsoleta, Lampropeltis triangulum sinaloe, Grapthemys psedographica

hlavným problémom je, že ľudia nevedia ako vyzerá Vretenica a všetky hady sú tak pre nich potencionálne nebezpečné
Tak s tymto musim suhlasit. Ja som sa s Vretenicou vo volnej prirode stretol iba raz, asi pred 10 rokmi na luke na Donovaloch kde sa slnila na kameni. Mala tak do 30cm a bola do hneda sfarbena, asi takto

Kedze sme mali tak 16 rokov trosku sme ju "podrazdili" dlhym kusom travy a potom sme ju nechali tak.

Bohuzial je kopec ludi ktori budu kludne 10 minut hladat Afriku na mape Slovenska (byvala spoluziacka) - od takychto ludi sa neda ocakavat ze budu rozoznavat hady - a to ani vseobecne. Taki ludia nemaju tusenia co u nas moze zit, ci je to nebezpecne, a bez ohladu na to kolko skoleni a prednasok im clovek spravi, nikdy to nebudu vediet.

Keby bola teraristika viac rozsirena a mozno aj podporovana v ramci "kultury" (celoslovenske podujatia), mozno by to zmenilo myslenie aspon niekolkych ludi. Len tu je zas problem ze ak sa tomu clovek nevenuje profesionalne, len tazko si hlada cas na takuto vedlajsiu cinnost.
Bic0
Administrátor
Moja fotogaléria

Reklamný panel
Ja si myslí­m ze tým ked naucime ludi rozoznavat vretenicu od iných nasich hadov- sice mozno pomozeme uzovkam, ale o to viac budu ludia vretenice zabijat.Viete ako:" AHA CHLAPCI JA SOM DNES ZABIL VRETENICU".
Hortulanus
<a class="postlink" href="www.plazyunas.com">www.plazyunas.com

V každom prí­pade zabitie vretenice nije nič s čí­m by sa malo chváliť!

Podľa mňa základné je povedať verejnosti kde všade vretenice žijú, pretože keď som išiel stanovať do považskej bystrice, otec ma varoval pred vretenicami... ktoré tam samozrejme nežijú.
RG

HoreStránka: 12345678
Moderátori: ToPaS, johny31

O projekte

Teraristika.sk vznikla ako projekt pre podporu teraristiky na Slovensku. Práve ste na novej verzii, stránky a fóra. Podporujeme všetky aktivity jednotlivých chovateľov i organizácie ktoré existujú, alebo práve vznikajú.