Piatok, 18. máj 2012 Meniny majú: dnes: Viola zajtra: Gertrúda

Font Size

Nastavenia
Vitajte, návštevník
Užívateľské meno Heslo: Pamätať si ma

TÉMA: Vyroba mojho prveho teraria

Re: Vyroba mojho prveho teraria 4 mesiacov #89802

• poison
  • NEPRÍTOMNÝ
dano, slovo "práveže" nebolo myslené ako opozícia voči tvojmu výroku, ale ako zdôraznenie
bude to pekné

kotlet, už sa tu rozoberalo kombinovanie viacerých druhov, aj v prípade, že potrebujú rovnaké podmienky. ja by som to neriešila, daj každému druhu vlastné terárko

Re: Vyroba mojho prveho teraria 4 mesiacov #89803

• rejzo
  • NEPRÍTOMNÝ
Ak by si ho prerobil na šírku 100cm a výšku 70 tak pri predelení by ti ostali 2 terárka. To máš na 2 páriky felzúm ak chceš. Sklá kupuj podla lišty, 3mm je dosť tenučké sklo ale pri menších rozmeroch dvierok by to nebol až taký problém. Všetko potrebné nájdem v baumaxe, stavebníctve, záhradkárstve.

Re: Vyroba mojho prveho teraria 4 mesiacov #89804

• vilo
  • NEPRÍTOMNÝ
danio007 napísal:
Sklo 3-4mm. Ked si to budes davat robit v nejakom sklenarstve, tak oni ti to spravia tak, aby to bolo ok...

na tak veľké terárko by malo byť určite hrubšie sklo - podľa mňa 5-6 mm (posuvné dvierka v koľajničkách môžu byť aj o 1 mm menej)
Coleonyx brevis, Coleonyx elegans, Coleonyx mitratus, Coleonyx variegatus, Goniurosaurus hainanensis, Oedura castelnaui, Oedura robusta

Re: Vyroba mojho prveho teraria 4 mesiacov #89807

• poison
  • NEPRÍTOMNÝ
to som zabudla napísať, na také veľké terárko by som kľudne použila aj 8 mm sklo, ja som mala na G. gecko a P. magadascariensis grandis (vtedy to bol takýto poddruh) terárko 70 a 60 vysoké a s kamošom sme ho lepili myslím z 8 mm skla, pre istotu

Re: Vyroba mojho prveho teraria 4 mesiacov #89811

• danio007
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Ber zivot z humorom lebo ta jebne...
Tak to uz musi byt istota jak svina 8mm je pecka. To som nemal ani na akvarko
Ak chce spravit pozadie (a nejaku tu bocnu stenu), tak 4mm sklo mu bude v pohode stacit.Hoci sa to nezda, vydrzi to dost. Teda ak do toho nechce trieskat, odkladat si na to veci atd...Ale pozor. Ak si to chces rezat doma sam, z nejakeho starsieho skla, tak radsej fakt hrubsie. Stare skla su krehke a lahko praskaju.
Len doplnim, ze ja mam z 3,5mm skla robene toto.

Ma to myslim 115X55X55.
Jedine problemy nastali, ked sa bracho zlakol hada a dal rukou pecku do vrchneho skla. Nerozbilo sa uplne, ale spravilo par lucov
Ahaetulla prasina 0,0,2, Chrysopelea paradisi 2,2, Pseudoboa neuwiedii 1,1, Boaedon fuliginosus 0,1,1, Epicrates cenchria cenchria 1,1,Corallus ruschenbergeri 0,0,1, Graphirus murinus 1,1, Leptopelis flavomaculatus 1,0, P.irminia, A.geniculata, G.rosea, H.Hercules, P. irminia......

Re: Vyroba mojho prveho teraria 4 mesiacov #89814

• poison
  • NEPRÍTOMNÝ
to bolo aj tým, že takú hrúbku skla sme zohnali zadarmo. ale fakt je, že neprasklo nikdy
a keby si videl a počul, čo tam robil geko.... skákal až sklá rezonovali a trieskal šváby o sklo. geko čo mám teraz je úplne kľudný, len sa vyhrieva a žerie

Re: Vyroba mojho prveho teraria 1 mesiac, 4 týždňami #91661

Dobrý deň odborníci budem pokračovať v tejto téme o teráriu a felzume madagaskarskej, kedže jedno plánujem.

Tak dnes som sa rozhodol že si vyrobím nové terárium pre felzumy madagaskarske párik. Spravil som si nejake plany ako si to terarium predstavujem.rad by som si vypocul vas nazor,vase rady,postrehy a finty ako si zjednodušiť a zdokonaliť pracu.este som terarium nevyrabal,nemam s tým až také skúsenosti ale všetko sa dá zvládnuť Potrebujem vase skusenosti a mam na vas skusenejsich par otázok. Prosím aby sa vyjadrili viacerí a aj chovatelia felzumiek nech sa viem pýtať aj ohľadne iného. Ďakujem!

Tak tu sú približné nákresy, za kvalitu sa ospravedlňujem ale určite každý vie ako to približne myslím, budem velmi rád ak ma opravíte čo by ste spravili inak poprípade dolná mriežka či sa nedá inak riešiť atď.
Ďakujem veľmi pekne:

Tu je celkový nákres aj s rozmermi:
imageshack.us/f/72/190320122735.jpg/

Odrážam sa od podobných návrhov:
mám na ne aj linky ale bojim sa zverejnit, neviem ci tu mozem dat odkazy...tak prikladam len 2 obrazky.
Prílohy:
Posledná úprava: 1 mesiac, 4 týždňami Napísal MAJKO350Z.

Re: Vyroba mojho prveho teraria 1 mesiac, 4 týždňami #91664

• danio007
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Ber zivot z humorom lebo ta jebne...
No neviem, ci ten suflik je v tomto pripade to prave. Ako ho budes vyberat, ked v nom budes mat nejakke bambusy, konare a rastliny???
Rovnako aj tie dvierka. Preco chces spravit posuvne iba jednu stranu? ked budes potrebovat spravit nieco v terarku na druhej strane, budes sa cely pchat do terarka? Nebude jednoduhsie odsunutproste dvierka na druhej strane a kludne robit?
A k felzumam OSB, neviem. Su sice robene do vyzsej vlhkosti, ale nie stabilne. Su skor dobre na to, ze to navlhcis, nechas poriadne vyschnut. Potom zase navlhcis atd...mozem spolahlivo potvrdit, ze dosky ktore som mal v starom dome pri priatelke kde bola vyzsia vlhkost boli nafuknute o par mm. A podotykam, ze tam ani zdaleka nemali vlhkost 80%.
Ahaetulla prasina 0,0,2, Chrysopelea paradisi 2,2, Pseudoboa neuwiedii 1,1, Boaedon fuliginosus 0,1,1, Epicrates cenchria cenchria 1,1,Corallus ruschenbergeri 0,0,1, Graphirus murinus 1,1, Leptopelis flavomaculatus 1,0, P.irminia, A.geniculata, G.rosea, H.Hercules, P. irminia......

Podajte si inzerát na www.ifauna.sk

Chov pavúkov, všetko pre chov, malé teráriá
Terárium pre pavúky aj na mieru podla vašich rozmerov, kúpiš najvýhodnejšie cez náš e-shop. Výroba: 0903-360-646

Re: Vyroba mojho prveho teraria 1 mesiac, 4 týždňami #91666

dakujem za upresnenie, 1. zajtra ti sem supnem skrinu z ktorej to chcem robit,nieje to uplne osb je to stara skrina (uvidis zajtra). 2.vnutro nebude cisto osb, chcem tam dat polystiren, montaznu penu s kvetinacmi, nafarbit to a nalakovat (nezavadna farba a lak na detske hracky) zajtra ti sem supnem aj obrazok ako to myslim...to s tymi dvierkami mas pravdu, chcel som sa opytat aj na rozmery ci to je fajn

Re: Vyroba mojho prveho teraria 1 mesiac, 4 týždňami #91671

• lemon
  • NEPRÍTOMNÝ
ak to bude obyčajné drevo zo starej skrine, daj naň nejaký vodeodolný lak (nemusí byť zdravotne nezávadný, ak nato ešte dáš pozadie) ... vela vrstiev aby ti vlhkosť neprenikla k drevu
Moderátori: ToPaS, johny31
Doba nahrávania stránky: 0.61 sekúnd

Najnovšie články

Naj články