Piatok, 18. máj 2012 Meniny majú: dnes: Viola zajtra: Gertrúda

Font Size

Nastavenia
Vitajte, návštevník
Užívateľské meno Heslo: Pamätať si ma

TÉMA: Vyroba teraria doma

Vyroba teraria doma 1 rok, 10 mesiacov #62311

• Pnr
  • NEPRÍTOMNÝ
Ahojte, chcel by som si vyrobit terarium rozmery cca 60x50x40 (co by malo postacovat pre 2 samicky gekoncika nocneho, na sirku a vysku som limitovany ale dlzka moze byt aj viac ak myslite ze im to nebude stacit. casom by som tam chcel mozno dat aj samceka)
Hlavna otazka ale je, ci by ste vedeli poradit sklenara, ktory nebude mat problem vyrezat take tabule a nezapyta si za to vela vela?
Pripadne ak mate niekto na predaj.
Som z kosicoch, dakujem za rady.
Chovanci:
1.2 e.m.
0.0.2 r.c.

Vyroba teraria doma 1 rok, 10 mesiacov #62320

• tomo
  • NEPRÍTOMNÝ
nechces si urobit to terarko z OSB dosiek a usetris aj na sklenarovi ?!
Boa constrictor 1,1
Corallus hortulanus 0,1
Python regius 0,1

Re: Vyroba teraria doma 1 rok, 10 mesiacov #62323

• Pnr
  • NEPRÍTOMNÝ
Aby som pravdu povedal, nerozmyslal som nad tym.
Terarium bude umiestnene na skrinke a chcel by som aby bolo dnu vidiet aj z bokov.
rozmyslal som aj nad plexi ale to sa hned poskrabe podla mna.
Chovanci:
1.2 e.m.
0.0.2 r.c.

Re: Vyroba teraria doma 1 rok, 10 mesiacov #62332

• nerd
Plexi je asi ten najdrahsi material na terka (z tych normalnych)... Navyse ako si pisal velmi skoro sa poskrabe... OSB je najlacnejsie, cena skla zavisi hlavne od jeho hrubky... Urcite na take rozmery nedavaj menej ako 3mm...

Re: Vyroba teraria doma 1 rok, 10 mesiacov #62356

• Pnr
  • NEPRÍTOMNÝ
a este ta klasicka otrepana otazka, rozmermy bude postacujuce(pre 2 samicky a mozno raz samcek)? Planujem tam spravit polystyrenove pozadie. Nechcem potom zistit, ze mi podrastli a riesit zas dalsie.
Chovanci:
1.2 e.m.
0.0.2 r.c.

Re: Vyroba teraria doma 1 rok, 10 mesiacov #62358

• nerd
pre 2 samice ok, pre +samec uz nie... Ak tam das este plasticke pozadie uberie ti to vnutorny priestor... Kedze gekonciky nie su moc splhave (radi padaju z vysky a lamu su nohy), tak nejake krkolomne terasy na zvacsenie priestoru su kontraproduktivne... Viem ze na nete je kopec fotiek na ktorych to vyzera dobre a spokojny gekoncik cuci na teraske, ale nie vsetka reklama je pravdiva...

Re: Vyroba teraria doma 1 rok, 10 mesiacov #62367

• Pnr
  • NEPRÍTOMNÝ
Okej, kedze radsej nech su 2 vo vescom ako 3 sa maju tlacit v mensom, aku dlzka by bola pre nich 3 optimalna?
Pozadie som mal v plane robit hlavne pre oci, tj cca 1-2cm hrube. Podla mna to vyzera omnoho lepsie ako tapety alebo dosky.
Chovanci:
1.2 e.m.
0.0.2 r.c.

Re: Vyroba teraria doma 1 rok, 10 mesiacov #62398

• vilo
  • NEPRÍTOMNÝ
lepšie než rozmýšľať nad tým, v ako veľkom teráriu by mohli byť 1,2 , bude urobiť 2 terária: jedno pre samičky (napr. zamýšľané 60x40/50), samcovi postačí aj menšie(napr. s pôdorysom 50x30/40). ak budeš chcieť odchovy, dáš na čas samca k samiciam a potom ho zase separuješ, aby zbytočne dlho nestresoval samice.
dlhodobé súžitie 1,2 totiž môže vyústiť do ustavičného obťažovania samíc samcom, ktorý sa bude chcieť páriť. ...ale aj nemusí, závisí to od toho, akého samca zoženieš.
už som to niekde písal, že keď som choval samca a samice gekončíkov, nechával som ich počas obdobia párenia (koniec zimy) spolu zhruba 2 týždne a potom som samca premiestnil na "samotku". vrátil som ho k samiciam až neskoršie v lete, keď už nejavil chuť na párenie - nažívali v kľude až do ďalšieho obdobia párenia.
Coleonyx brevis, Coleonyx elegans, Coleonyx mitratus, Coleonyx variegatus, Goniurosaurus hainanensis, Oedura castelnaui, Oedura robusta

Podajte si inzerát na www.ifauna.sk

Chov pavúkov, všetko pre chov, malé teráriá
Terárium pre pavúky aj na mieru podla vašich rozmerov, kúpiš najvýhodnejšie cez náš e-shop. Výroba: 0903-360-646

Re: Vyroba teraria doma 1 rok, 10 mesiacov #62414

• Pnr
  • NEPRÍTOMNÝ
To mi nenapadlo ani
mal som v plane ich dat dokopy za ucelom rozmnozovania.
Chovanci:
1.2 e.m.
0.0.2 r.c.

Re: Vyroba teraria doma 1 rok, 9 mesiacov #63479

• Pnr
  • NEPRÍTOMNÝ
Ahojte, tak terarko sa pekne rysuje len mam dalsi problem
treba dat na dno linoleum alebo stacia iba dosky?
Chovanci:
1.2 e.m.
0.0.2 r.c.
Moderátori: ToPaS, johny31
Doba nahrávania stránky: 0.62 sekúnd

Najnovšie články

Naj články