Piatok, 18. máj 2012 Meniny majú: dnes: Viola zajtra: Gertrúda

Font Size

Nastavenia
Vitajte, návštevník
Užívateľské meno Heslo: Pamätať si ma

Bulvarne clanky o terarijnych zvieratach
(1 prehliadajúci) (1) hosť

TÉMA: Bulvarne clanky o terarijnych zvieratach

Re: Bulvarne clanky o terarijnych zvieratach 4 mesiacov #89885

• johny31
  • NEPRÍTOMNÝ
Iguana iguana,Cyclura nubla

Re: Bulvarne clanky o terarijnych zvieratach 4 mesiacov #89890

• Nerd
  • NEPRÍTOMNÝ
Hmm, zaujimave az na 1 drobny detail... Je pekne, ze vieme vyselektovat povodne geny rodicovskeho druhu, ale fenotyp (vzhlad) zvierata je dany genotypom+prostredim... Takze ak mame genotyp, ale povodne prostredie nam chyba, tak prve mladata budu vyzerat vcelku dobre, ale, vysledok za X generacii slachtenia/inbreedingu asi bude vyzerat nakoniec trochu inak... Jednoznace pride k posunu vo fenotype. Geneticky budeme mat povodny druh, ale realne tam budu odlisnosti. Je to princip fenotypovej plasticity v konkretnom prostredi.
Koniec koncov je to vidno aj v nasich vlastnych chovoch - zvierata su casto mensie, maju ine znasky (velkost, pocet), je tam X nepodarkov, atd...
Minuly mesiac vysiel zaujimave clanok v casopise PNAS, v ktorom sa zhrnuli vysledky prezivania v povodnom prostredi prvej generacie v zajati po odchytovych rodicoch... Vzali sa dospele ryby, dali sa im podmienky (umele), co ale napodobnovali povodne prostredie. Mladata do dospelosti boli drzane v tych podobnych podmienkach a aj tak dopadli katastrofalne. Uz 1 generacia straca adpatacie na povodne prostredie... Po vyupsteni do povodneho prostredia bolo prezivanie tragicke. Bolo to robene na rybach, ale princip by mal fungovat vseobecne...
Koniec koncov, je to 1 z dovodov, preco genetika este neumoznila navrat vyhynutych druhov, ku ktorym mame DNA. Kde by asi tak zili, ked ich prostredie zaniklo?
Ľudská blbosť a vesmír sú nekonečné... Aj keď s tým vesmírom si nie som úplne istý...
A.Einstein

Re: Bulvarne clanky o terarijnych zvieratach 3 mesiacov, 3 týždňami #90063

• johny31
  • NEPRÍTOMNÝ
Iguana iguana,Cyclura nubla

Re: Bulvarne clanky o terarijnych zvieratach 3 mesiacov, 3 týždňami #90064

• Bic0
  • NEPRÍTOMNÝ
Tak to dopadne ked niekto prebera spravy z cudzich zdrojov ... povodna sprava uvadzala ze chlapik co chcel zit v divocine ako Bear Grylls zomrel. Nakoniec z toho vznikol clanok o tom ze zomrel Bear Grylls.
-----------------------------------------------------------------------------------
Moja fotogaléria
Posledná úprava: 3 mesiacov, 3 týždňami Napísal Bic0.

Re: Bulvarne clanky o terarijnych zvieratach 3 mesiacov, 3 týždňami #90065

• Nerd
  • NEPRÍTOMNÝ
No podla tohto sa zda, ze exol niekto kto ho napodobnoval - thecomingcrisis.blogspot.com/2012/01/david-austin-who-wanted-to-live-like.html
Ľudská blbosť a vesmír sú nekonečné... Aj keď s tým vesmírom si nie som úplne istý...
A.Einstein

Re: Bulvarne clanky o terarijnych zvieratach 3 mesiacov, 3 týždňami #90105

• Nerd
  • NEPRÍTOMNÝ
A.Einstein

Re: Bulvarne clanky o terarijnych zvieratach 3 mesiacov, 3 týždňami #90108

• vilo
  • NEPRÍTOMNÝ
no príšerné... autor článku zrejme viac prichádza do kontaktu so zvieratami skrz filmy typu Anakonda, či Hady v lietadle, než so skutočnými živými... alebo má silnú zoofóbiu a takto to ventiluje ?
Coleonyx brevis, Coleonyx elegans, Coleonyx mitratus, Coleonyx variegatus, Goniurosaurus hainanensis, Oedura castelnaui, Oedura robusta

Re: Bulvarne clanky o terarijnych zvieratach 3 mesiacov, 3 týždňami #90109

• AAA
  • NEPRÍTOMNÝ
Nerd napísal:

davno som sa tak dobre nenasmial
Canis familiaris 1,0 / Boa constrictor mix 0,1 / Epicrates cenchria cenchria 0,1 / Gekko gecko 0,1 / Gromphadorhina oblongonata / Psalmopoeus irminia 0,1 / Cyriocosmus venezuelensis ? / Chromatopelma cyaneopubescens ?

Podajte si inzerát na www.ifauna.sk

Chov pavúkov, všetko pre chov, malé teráriá
Terárium pre pavúky aj na mieru podla vašich rozmerov, kúpiš najvýhodnejšie cez náš e-shop. Výroba: 0903-360-646

Re: Bulvarne clanky o terarijnych zvieratach 3 mesiacov, 3 týždňami #90110

• danio007
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Ber zivot z humorom lebo ta jebne...
Neviem co za bu.nu to pisal, ale fantaziu a zmysel pre humor ma teda poriadny....
Skoda, ze tam nieje diskusia
Ahaetulla prasina 0,0,2, Chrysopelea paradisi 2,2, Pseudoboa neuwiedii 1,1, Boaedon fuliginosus 0,1,1, Epicrates cenchria cenchria 1,1,Corallus ruschenbergeri 0,0,1, Graphirus murinus 1,1, Leptopelis flavomaculatus 1,0, P.irminia, A.geniculata, G.rosea, H.Hercules, P. irminia......

Re: Bulvarne clanky o terarijnych zvieratach 3 mesiacov, 3 týždňami #90111

• vilo
  • NEPRÍTOMNÝ
na tom článku je pre mňa tiež zarážajúce napr. to, s akou suverenitou podáva totálne mylné informácie. že "hadia ryba" z "rodu Channidae" žije v Atlantickom a Tichom oceáne, to netuším odkiaľ autor nabral... stačilo by trochu zagoogliť, aby aspoň zistil, že sa ryba volá správne hadohlavec, a že je sladkovodná (a že je z rodu Channa, lebo Channidae je čeľaď)...

"giant isopod" mohol byť nejako preložený, i človek bež hlbšej znalosti angličtiny snáď vie, že "giant" je v tomto prípade prídavné meno "obrí, obrovský" a keby zagooglil, zistil by že "isopoda" sú v slovenčine "rovnakonôžky" ... len to by asi potom stratilo ten strašidelný nádych ?

vhodnosť Uroplatus-a pre deti, hmmm, no keď vraví...

... že ma také veci vôbec trápia ...
Coleonyx brevis, Coleonyx elegans, Coleonyx mitratus, Coleonyx variegatus, Goniurosaurus hainanensis, Oedura castelnaui, Oedura robusta
Moderátori: ToPaS, johny31
Doba nahrávania stránky: 0.66 sekúnd

Najnovšie články

Naj články