Piatok, 18. máj 2012 Meniny majú: dnes: Viola zajtra: Gertrúda

Font Size

Nastavenia
Vitajte, návštevník
Užívateľské meno Heslo: Pamätať si ma

Co na dno teraria?
(1 prehliadajúci) (1) hosť
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3

TÉMA: Co na dno teraria?

Re: Co na dno teraria? 3 mesiacov, 2 týždňami #90335

• Sindigen
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Chovatel chamíka
Nemám to z netu ale od odborníka z rodiny . Mal s tým už lepšie skúsenosti a lignocel sa viac podobá na jeho ,,pravé ˇˇ prostredie nie?

Re: Co na dno teraria? 3 mesiacov, 2 týždňami #90337

• rejzo
  • NEPRÍTOMNÝ
No ak je v Jemene lignocel alebo rašelina tak áno, a ak si pozrieš akékoľvek fotky tak uvidíš že je to prevažne piesočnatá zem. Ale neberiem ti to.

Re: Co na dno teraria? 3 mesiacov, 2 týždňami #90339

• Sindigen
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Chovatel chamíka
Práve preto . Neviem ked som mu daval lignocel napadlo ma že v jemene je taka zem. Ale práve preto hovorim že je to na každom ako si vyberie

Re: Co na dno teraria? 3 mesiacov, 2 týždňami #90340

• rejzo
  • NEPRÍTOMNÝ
Až na to že pri lignoceli hrozí riziko úmrtia z dôvodu zápchy alebo problémom s trávením.

Re: Co na dno teraria? 3 mesiacov, 2 týždňami #90341

• Sindigen
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Chovatel chamíka
No to áno ale snažím sa to minimalizovať . Dávam bacha aby nepil z misky v ktorej lignocel je a cvrčkov nedávam do tej vody. Ale zatial ho mám (chamíka) 2 mesiace a je v pohode

Re: Co na dno teraria? 3 mesiacov, 2 týždňami #90342

• rejzo
  • NEPRÍTOMNÝ
Komu niet rady tomu niet pomoci.

Re: Co na dno teraria? 3 mesiacov, 2 týždňami #90348

• danio007
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Ber zivot z humorom lebo ta jebne...
Sindigen napísal:
No to áno ale snažím sa to minimalizovať . Dávam bacha aby nepil z misky v ktorej lignocel je a cvrčkov nedávam do tej vody. Ale zatial ho mám (chamíka) 2 mesiace a je v pohode

Vecsina chamikov z misky nepije, ale pije z rosenia. A ak uz pit bude, akosi si neviem predstavit, ako vypije kus lignocelu. Neviem, ci si si to vsimol, ale on sa nerozpusta a chamik nevypije naraz 2deci vody.
A cvrcky a voda, no to neviem ani ako ta to napadlo
Vecsinou sa dava ako podklad raselina a piesok 1:1.
Ahaetulla prasina 0,0,2, Chrysopelea paradisi 2,2, Pseudoboa neuwiedii 1,1, Boaedon fuliginosus 0,1,1, Epicrates cenchria cenchria 1,1,Corallus ruschenbergeri 0,0,1, Graphirus murinus 1,1, Leptopelis flavomaculatus 1,0, P.irminia, A.geniculata, G.rosea, H.Hercules, P. irminia......

Re: Co na dno teraria? 3 mesiacov, 1 týždeň #90352

• Pepe
  • NEPRÍTOMNÝ
Sindigen napísal:
Nemám to z netu ale od odborníka z rodiny . Mal s tým už lepšie skúsenosti a lignocel sa viac podobá na jeho ,,pravé ˇˇ prostredie nie?

Vidiet ze ten tvoj "odbornik" bol najdalej asi tak v "Malackach" a nie v Jemene, inak by ti neradil taku blbost ako je Lignocel, ktory je pre mnoho terarijnych zvierat NEVHODNY...
Skus si nieco vyGúúglit a precitat prv nez nieco "propagujes" a daj to precitat aj "odbornikovi" na Lignocel.
Alebo vies co, aby si sa moc netrapil ja ti sem dam jeden link, len skoda, ze za tie roky uz tam nie su aj fotky z pitvy, aby by si videl co dokaze tak "vyborny" substrat...

www.ifauna.cz/terarijni-zvirata/forum/r/detail/9125/lignocel

Podajte si inzerát na www.ifauna.sk

Chov pavúkov, všetko pre chov, malé teráriá
Terárium pre pavúky aj na mieru podla vašich rozmerov, kúpiš najvýhodnejšie cez náš e-shop. Výroba: 0903-360-646

Re: Co na dno teraria? 3 mesiacov, 1 týždeň #90354

• Nerd
  • NEPRÍTOMNÝ
Ako uz padlo, substrat by mal byt hlinitopiesocnaty - ak sa bavime o tom, co maju jemenaky doma v Jemene.
Vcelku uspesne sa pouziva raselina s pieskom v pomere 1:1

K (ne)vhodnosti lignocelu poviem len tolko - kolko teraristov, tolko chuti. Su ludia co im exli zvierata kvoli zozratiu: piniovej kory, hoblin, papiera/novin/servitiek, lignocelu, rasiliny, piesku, strku, atd - ku kazdemu druhu substratu viem o par chovateloch, ktori povedia - "uz nikdy v zivote" !!!
Sam som odskusal vsetky hore vymenovane, vratane lignocelu. Kazdy ma svoje vyhody a nevyhody. Pokial sa dodrzia zakladne pravidla, tak neni problem so ziadnym z nich - ani s lignocelom. Zaklad je krmit tak, aby sa substrat nedostal do tela zvierata. Ci nieco napuci/nenapuci je uplne nepodstatne. Napr piniova/cyprusova kora sice nenapuci, ale perfektne prerazi steny traviacky (kolegova skusenost), hobliny dokazu krasne porezat creva. Noviny tiez nenapucia, ale dokazu ucpat GIT lepsie ako korkova zatka - to iste strk, piesok.
Raselina (ak vyschne) a piesok sposobuju problemy s dychacimi cestami, a takto by sme mohli pokracovat do nekonecna.
Ľudská blbosť a vesmír sú nekonečné... Aj keď s tým vesmírom si nie som úplne istý...
A.Einstein
Posledná úprava: 3 mesiacov, 1 týždeň Napísal Nerd.

Re: Co na dno teraria? 3 mesiacov, 1 týždeň #90355

• Pepe
  • NEPRÍTOMNÝ
Bavime sa tu o chameleonoch... a zo svojej skusenosti viem, ze chamiky bezne strielaju na substrat ci uz pri love koristi alebo len tak, cize je velka pravdepodobnost zozratia Lignocelu.
Ale ako chce, nech mu tam da aj Brizolit, len potom nech takyto "chovatelia" nepisu ake je tazke chovat chameleony lebo im ich umrel a nevedia preco...
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3
Moderátori: ToPaS, johny31
Doba nahrávania stránky: 0.56 sekúnd

Najnovšie články

Naj články